Ексклюзиви
середа, 25 червня 2014 10:58

У Львові знову показують особисті речі Святого Івана Павла ІІ
6

25 червня у Львові відкрили виставку "Святий Папа Іван Павло ІІ. Життя в молитві", присвячену канонізації Святішого Отця та 13-ій річниці Його Апостольського візиту до Львова.

Виставка триватиме впродовж 25 червня – 18 серпня 2014 року у бічній каплиці Львівської Митрополичої Катедри латинського обряду. На ній демонструють особисті речі Святого Івана Павла ІІ, документи, пов'язані з апостольським служінням Папи. На виставці можна побачити святкову білу рясу Івана Павла II, вбрання охоронців Ватикану, маловідомі фотографії про особисте життя Папи Римського. Вхід вільний.

27 квітня 2014 року, під час святої меси на площі перед Ватиканською базилікою Святого Петра Вселенський Архиєрей Франциск канонізував - зарахував до лику святих католицької церкви, двох своїх попередників на Петровому престолі – Папу Івана ХХІІІ і Папу Івана Павла ІІ. А 5 травня цього року екуменічній каплиці Львівської міської ради виставили для почитання ризи, чашу та дискос, які Папа Іван Павло ІІ використовував під час богослужінь в Україні.

Торік у Львові, у мобільному музеї можна було також побачити речі Папи Римського. Експозиція була розміщена в 18-метровому автобусі висотою 4 метри. В музеї можна було побачити часослов, яким користувався Папа під час щоденної молитви, перо, взуття, лижі, нагрудний хрест, рясу, головний убір та годинник з особистої резиденції в Кастель Гандольфо.

Зараз ви читаєте новину «У Львові знову показують особисті речі Святого Івана Павла ІІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути