Ексклюзиви
вівторок, 08 квітня 2014 21:37

У Львові відкрили сакральну виставку "Дорога"
8

Фото: Ольга ШВЕД

8 квітня у Львівській галереї сучасного сакрального мистецтва "ICONART" відкрили виставку львівського художника Остапа Лозинського "Дорога".31-річний художник Остап Лозинський представив усього три живописні картини на сакральну тематику.

Це друга персональна виставка митця у галереї. У час, коли християни перебувають у передчутті Воскресіння, емоційно та духовно готуючись до найвеличнішого християнського свята, художник створив незвичне живописне пережиття Великого Посту.

"Тема страстей Христових для мене перегукується із Майданом, я був там, бачив усе, що відбувалося. І ці події також надихнули мене на створення цих робіт. Я свідомо не малював ще одну роботу із світлим Воскресінням – я передав це словами на четвертій роботі. Там є надпис "Чого ви шукаєте живого між мертвими, немає його тут, бо воскрес", - каже художник Остап Лозинський.

Усі роботи Лозинського виконані у його улюбленій універсальної кольорової тріади –за допомогою червоного, сірого, чорного кольорів.

Виставку "Дорога" можна відвідати до 4 травня 2014 року в галереї сучасного сакрального мистецтва "ICONART" на вул. Вірменська 26.

Зараз ви читаєте новину «У Львові відкрили сакральну виставку "Дорога"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути