понеділок, 07 квітня 2014 21:22

Весняні сюжети та тема Майдану - У Львові відкрили традиційний "Весняний Салон"
8

Фото: Ольга ШВЕД

7 квітня у Львівському Палаці мистецтв відкрили щорічну виставка-конкурс "Весняний салон", яку презентує Львівська обласна організація Національної спілки художників України.

У "Весняному салоні" цьогоріч беруть участь 102 члени Спілки художників Львівщини. У виставці беруть участь майже всі секції спілки: живописці, керамісти, склярі, текстильники, графіки, скульптори, проте, як і щороку, в експозиції переважають живописні полотна. В цьому році дуже багато було живописних робіт - пейзайжів на весняну тематику, також були роботи на тему Майдану. У рамках виставки-конкурсу відбувається оцінювання їхнього доробку у 14 номінаціях.

"Це роботи членів Спілки художників. На закритті називають кращу роботу у у 14 номінаціях – пейзаж, портрет, тематична картина тощо. Хто набирає найбільшу кількість балів, отримує позолочену скульптурку покровителя мистецтва – святого Луки", – розповів голова Спілки художників Львівщини Олег Микита.

Закриття "Весняного салону" відбудеться на третій день Великодніх свят, 22 квітня. Тоді і назвуть переможців.

Окрім того, 7 квітня у Львівському Палаці мистецтв у галереї на вулиці встановили у спеціальних нішах погруддя Іонна Пінзеля, Тараса Шевченка, Олександра Архипенка, Федора Сеньковича, Михайла Бойчука та Олекси Новаківського.

Зараз ви читаєте новину «Весняні сюжети та тема Майдану - У Львові відкрили традиційний "Весняний Салон"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути