середа, 12 червня 2019 12:59

У Харкові на захист підозрюваного в нападі на журналіста стали активісти ініціативних груп ринку "Барабашово" - ЗМІ

У Харкові активісти так званих ініціативних груп торгового центру "Барабашово" закликають в своїх пабліках приїхати до Київского районного суду і захистити активіста "Національного корпусу", якого підозрюють у нападі на журналіста.

Відповідні заклики з'явилися сьогодні в групі Barabashovo.info, передає Depo.Харків.

 

"Поліція хоче арештувати нашу людину, члена НК, який нас захищав", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Depo.Харків, у Харкові поліція встановила особу чоловіка, який 7 червня на території ТЦ "Барабашово" переслідував і стріляв у бік оператора телепрограми "Вісті" Вадима Макарюка. Підозрюваним виявився Сергій Козлюк, який раніше брав участь як активіст у заходах "Національного корпусу".

26-річному Козлюку оголошено про підозру в здійсненні кримінальних злочинів, передбачених ч.3 ст. 171, ч. 4 ст. 296 (хуліганство), ч.1 ст. 345-1 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 7 років.

Відомо, що Козлюка раніше підозрювали у розбійному нападі під час участі в господарському конфлікті в Золочівському районі. За даними джерела Depo.Харків у поліції, у вересні 2015 року вік керував групою бійців громадської організації "Східний корпус" у конфлікті на полі соняшника в селі Уди. Вони виступили на підтримку однієї зі сторін конфлікту (поле належало одному господарству, але було засіяне іншим), в результаті бійки троє представників протилежної сторони були доставлені до лікарні, один - в тяжкому стані. Також вони заявили про зникнення грошей і мобільних телефонів.

Нагадаємо, 7 червня на ТЦ "Барабашово" сталася бійка за участю двох груп осіб. Під час конфлікту побили журналіста-оператора служби новин "Вісті" Вадима Макарюка. Група невідомих накинулися на оператора: залили очі газом, розбили обличчя, розбили камеру і витягнули звідти карту пам'яті зі знятим матеріалом. На відео очевидців видно, як невідомий стріляє у бік оператора.

Слідчі дії ведуться за ч. 2 ст. 171 (перешкоджання журналістській діяльності), ст. 345-2 (насильство по відношенню до журналіста), ч. 2 ст. 187 (розбій) КК України. Увечері 11 червня одному з учасників конфлікту оголосили про підозру.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові на захист підозрюваного в нападі на журналіста стали активісти ініціативних груп ринку "Барабашово" - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути