субота, 23 червня 2018 15:51

У церкві Московського патріархату роздавали футболки з прапором Росії

У церкві Московського патріархату роздавали футболки з прапором Росії
На одязі зображений прапор Російської Федерації та ведмідь. Фото:uapress.info

У селі Мельники Шацького району на Волині прихожанам церкви Московського патріархату почали дарувати футболки. На них зображений прапор Російської Федерації та ведмідь

Свідком інциденту став боєць "Легіону Свободи" Юліан Матвійчук. Спочатку він із товаришами подумали, що в місті з'явився сепаратист, який носить таку футболку. Проте виявилося, що йому просто її подарували у вигляді гуманітарної допомоги, пише "Преса України".

"На Волині знайшли сєпара, провели роз'яснювальну роботу. Зізнався, що футболку йому подарували в місцевій церкві Московського патріархату, як він каже, "на гуманітарці там", - розповів Юліан Матвійчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ звільнила прихильника Московського патріархату

Знахідку "гуманітарної допомоги" знайшли на одному з пляжів Шацьких озер. Люди, які роздавали одяг із символікою країни-агресора зізналися, що вони – звичайні робочі, і їх найняв священник однієї з місцевих православних церков. Наразі відомо, що такі футболки точно дарували у православній церкві УПЦ МП села Мельники Шацького району.

"Ми провели з хлопцем необхідну роз'яснювальну роботу. Він щиро розкаявся і сердечно дякував, що позбавили його від цієї не вельми приємної для душі та тіла пропагандистської "футболки Путіна". Після цієї бесіди футболка очистилася праведним вогнем", – каже Юліан Матвійчук.

Немирівські поліцейські вдруге просять суд оштрафувати монаха-блогера Дмитра Курмоярова, який опублікував георгіївську стрічку у соціальній мережі Facebook.

Зараз ви читаєте новину «У церкві Московського патріархату роздавали футболки з прапором Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути