пʼятниця, 12 серпня 2022 11:26

Три підприємства Черкащини фінансували зброю для Росії

Три підприємства Черкащини фінансували зброю для Росії
Три підприємства Черкащини належали громадянину Росії і фінансували виробництво зброї для окупантів. Фото: pravda.com.ua

На Черкащині суд наклав арешт на майно підприємств, які переказували гроші виробникам зброї для російського оборонпрому.

Підприємства належали громадянину РФ. Загалом суд арештував його корпоративні права на суму понад 17 млн грн, повідомляють в Офісі генпрокурора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США намагаються арештувати літак путінського олігарха за $90 млн

"Три українські підприємства, власником яких є громадянин РФ, впродовж 2016–2021 років здійснювали грошові перекази компаніям, які виконували замовлення для оборонпрому РФ з вироблення зброї, її частин та боєприпасів до неї", – йдеться в повідомленні.

Арештоване майно планують передати в управління Агентства з розшуку та менеджменту активів. Розслідують кримінальне провадження.

В Україні працювала фармацевтична фірма з російським капіталом. Вартість активів – близько 1 млрд грн. На частку статутного капіталу, якою володіли росіяни, наклали арешт.

Служба безпеки України арештувала корпоративні права однієї з найбільших туристичних агенцій в країни. Її кінцевим власником є російський мільярдер. Ідеться про олігарха Олексія Мордашова, який також є наближеним до керівництва РФ. 2016 року він отримав відзнаку "За благодеяние" від президента Росії Володимира Путіна.

Один з найбільших у Києві ТРЦ Ocean Plaza також передали в управління нацагенства АРМА. Серед його кінцевих бенефіціарних власників – громадяни Росії з близького оточення глави країни-агресорки.

Зараз ви читаєте новину «Три підприємства Черкащини фінансували зброю для Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1635
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути