вівторок, 09 серпня 2022 13:43

Спецтема: Війна Росії проти України

У США намагаються арештувати літак путінського олігарха за $90 млн

У США намагаються арештувати літак путінського олігарха за $90 млн
У США видали ордер на арешт літака російського олігарха. Фото: pixabay.com

Федеральна прокуратура Південного округу Нью-Йорка в Сполучених Штатах Америки видала ордер на арешт літака Airbus підсанкційного російського олігарха Андрія Скоча.

Літак вартістю $90 млн зараз перебуває в Казахстані, повідомляє "Голос Америки".

"Скоч володіє літаком через підставні компанії та трасти, пов'язані з його романтичною партнеркою. Платежі в доларах США за реєстрацію та страхування літака продовжували здійснювати в період з 2018 по 2021 рік, попри санкції", – ідеться в повідомленні.

В ордері на арешт зазначено, що, окрім літака, Скоч володіє яхтою Madame Gu, гелікоптером та віллою на Сейшельських островах. Ці активи поки що не підлягають арешту. Влада США повинна довести, що санкції порушили у зв'язку з цими активами. Наприклад, шляхом переказу грошей через банківську систему США з метою конфіскації майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Спеціальна група заблокувала понад $30 млрд на російських рахунках

Скоч – мільярдер і депутат Держдуми РФ від "Єдиної Росії". Спочатку він потрапив під санкції мінфіну США в 2018 році за можливі зв'язки з російськими організованими злочинними угрупованнями. Після вторгнення РФ в Україну управління з контролю за іноземними активами мінфіну США (OFAC) запровадило проти Скоча нові санкції.

Російським олігархам, проти яких через війну Росії в Україні запровадили санкції країни Заходу, бракує гаваней, де вони могли б сховати від арешту свої супер'яхти.

Російським магнатам замало місць для паркування своїх плавучих палаців, адже Сполучені Штати Америки й країни Європи переслідують судна, вілли й інші активи через зв'язки їхніх власників з російським диктатором Володимиром Путіним.

Зараз ви читаєте новину «У США намагаються арештувати літак путінського олігарха за $90 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути