четвер, 25 травня 2017 16:40

Тренер Сергій Калайда помер від інфаркту
6

В Полтаві попрощались із тренером параолімпійських чемпіонів 53-річним Сергієм Калайдою
Фото: Денис Скриль
В Полтаві попрощались із тренером параолімпійських чемпіонів 53-річним Сергієм Калайдою
В Полтаві попрощались із тренером параолімпійських чемпіонів 53-річним Сергієм Калайдою
Олег Назаренко, друг дитинства
В Полтаві попрощались із тренером параолімпійських чемпіонів 53-річним Сергієм Калайдою

В Полтаві попрощались із тренером паралімпійських чемпіонів 53-річним Сергієм Калайдою. Раптово помер від інфаркту.

"Зранку почував себе недобре. Але прийшов на роботу. Ми ж відправили його додому. Записався на 13.00 до лікаря-кардіолога, але не встиг", - розповів Олександр Верещака, директор обласного центру "Інваспорту".

"Колишніх спортсменів не буває. От і Сергій постійно жив спортом, дуже хвилювався через перемоги і невдачі вихованців. Оце і лягло важким тягарем на серце. На здоров'я ніколи не скаржився, але десь із рік почав за собою ретельніше стежити. Думаю, що якісь натяки все ж були. Почав більше плавати, вів виключно здоровий спосіб життя. Більшість його вихованців зараз на тренуваннях в Іспанії. Син Ілля і дружина Галина повернулись, щоб провести в останню дорогу Сергія. Помер дуже раптово і це величезна втрата для всіх. Маю 6 друзів із дитинства, але Сергій був у нас за головного - постійно телефонував, розповідав про плани і досягнення. Ми були дуже горді, що він зміг так реалізуватись і допомогти спорту України. Його діло продовжать вихованці і всі тренери, які знали Сергія", - розповів Олег Назаренко, друг дитинства.

"Так мотивувати і дарувати жарти і веселощі міг тільки Сергій Олексійович, був кожному вихованцю за батька. Якими тепер будуть тренування - не уявляю. Поки стан шоку і наче з-під ніг вибили землю", - розповів Дмитро Щерб'як, вихованець.

"Дав путівку в життя десяткам людей. Після тренувань його вихованці отримували ціль в житті - здобували освіту і ставали потрібними в суспільстві. Тільки сильна людина могла собі дозволити займатись і підтримувати спортсменів-паралімпійців", - розповів Максим Іваньков, колега.

Тренер Калайда очолював полтавську дитячо-юнацьку реабілітаційну школу для спортсменів з обмеженими можливостями. Спеціаліст виховав плеяду відомих спортсменів, серед яких Євген Богодайко, Оксана Хруль, Дмитро Виноградець, Юрій Божинський. На 15-х Літніх Паралімпійських Іграх у Ріо-де-Жанейро українські паралімпійців в загальному заліку посіли 3-є місце.

Саме він поглянувши на фотографію маленького Євгенія Богодайка розгледів у тому плавця. Зараз Євгеній шестикратний паралімпійський чемпіон і признаний кращим спортсменом Паралімпіади в Ріо-де-Жанейро.

Без батька залишились двоє синів і дружина.

Зараз ви читаєте новину «Тренер Сергій Калайда помер від інфаркту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути