вівторок, 27 лютого 2018 13:49

Транспортний колапс: у Черкасах страйкують автобусні перевізники

Транспортний колапс: у Черкасах страйкують автобусні перевізники
Черкаські перевізники оголосили страйк після відмови підняти вартість проїзду до 5 грн. Фото: volynnews.com

Сьогодні у Черкасах перевізники оголосили про страйк через відмову влади підняти вартість проїзду в маршрутках до 5 грн. Страйк мав тривати із 12:00 до 13:30, але після цього автобуси також не вийшли на маршрути.

Про це повідомив заступник міського голови Ігор Волошин на брифінгу, повідомляє "Інфоміст".

"Зараз проводяться перемовини з перевізниками з інших міст України. Ми готові ухвалювати рішення про те, щоб тимчасово перевізники з інших міст здійснювали перевезення в Черкасах", - зазначив Волошин. Також заступник міського голови запевнив, що на дороги терміново виведуть "резервні" тролейбуси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Національний медуніверситет оголосив страйк

"Ми вважаємо недоцільними і неправильними такі дії перевізників. Сьогодні ми бачимо, які погодні умови, і те, що зараз люди довго стоять на зупинці - це неповага до жителів Черкас, з яких вони і отримують прибуток. Перевізники не йдуть на компроміс. Серед найпростіших вимог - встановлення трекерів, відеореєстраторів, доступ до інформації, автоматичне оголошення зупинок, культура водіїв і кондукторів", - додав Волошин.

Із 13:00 у мерії проводять перемовини із перевізниками.

"Якщо зараз ми підемо на шантаж перевізників, то на транспортній реформі можна буде поставити жирний хрест", - підтримав колегу секретар міськради Ярослав Нищик.

Столична влада планує провести конкурси на перевізників для 45 маршрутів Києва до червня і обіцяє, що вже влітку на дороги вийдуть сучасні маршрутки з обладнанням для е-квитка. Про це повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури Києва Сергій Симонов.

Зараз ви читаєте новину «Транспортний колапс: у Черкасах страйкують автобусні перевізники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути