середа, 04 січня 2017 19:16

Традиції святкування Різдва будуть змінювати

Традиції святкування Різдва будуть змінювати

Про спільне відзначення Різдва сьогодні говорили на прес-конференції представники православних церков у Вінниці. Деякі з них висловили побажання перенести день святкування на 25 грудня. Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Ми почали відзначати Різдво 25 грудня в рамках акції "Україна та світ святкують Різдво Христове разом". Розуміємо, що традиції святкування 7 січня є, але їх можна змінити заради добра і порозуміння. Найправильніше буде святкувати Різдво з 25 грудня по 9 січня. В кого як вийде. Головне відзначити цю подію", - вважає єпископ Вінницького обласного управління об'єднаної Церкви християн віри євангельської Михайло Якобчук.

Секретар Вінницької єпархії Української автокефальної православної церкви протоієрей Сергій Москальчук вважає, що спроба змінити дату святкування Різдва була в радянські часи. Важко змінити день, особливо для старшого покоління.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найстаріший священик помер уві сні

"Славити бога в один день з католиками це нормально. В нинішній час будь-яке об'єднання - доцільне, але потрібно для цього змінити суспільство. Бо зараз воно не готове до цього", - каже ієрей Богдан Ващенко з Вінницької єпархії УПЦ КП.

Секретар Вінницької єпархії УПЦ Владислав Демченко розповів, що у світі 10 із 15 православних церков святкують Різдво 25 грудня. У Польщі є церкви, які зовсім поруч, але відзначають свято по різному. Тому вибір повинен бути за людьми.

У Вінницькому краєзнавчому музеї відкрилася інтерактивна виставка "Хрещення 966. Біля джерел Польщі" - присвячена 1050-й річниці хрещення Польщі. Експозицію створив Музей витоків Польської держави з містечка Гнезно.
Зараз ви читаєте новину «Традиції святкування Різдва будуть змінювати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути