понеділок, 25 грудня 2017 07:08

"Табачника на нари" - українські студенти на вулицях вимагали відставки міністра
7

Українські студенти вимагали відставки міністра освіти Дмитра Табачника
Фото: unian.net
Українські студенти вимагали відставки міністра освіти Дмитра Табачника
Українські студенти вимагали відставки міністра освіти Дмитра Табачника
Українські студенти вимагали відставки міністра освіти Дмитра Табачника
Українські студенти вимагали відставки міністра освіти Дмитра Табачника

25 грудня 2012 року в Києві молодь з "Студентської Свободи" пікетували Кабмін. Звідти ходою пройшли на Банкову з вимогою відставки колишнього міністра освіти Дмитра Табачника, якого знову обрали на посаду.

На головному банері було гасло "Табачника на нари, тоді підем на пари!". Також студенти кричали: "Табачник, гей, не дратуй людей!" та "Побачив Табачника – дай йому підсрачника!".

Тодішньому президенту Віктору Януковичу студенти передали звернення, в якому зазначали: "Табачник заплямований у багатьох скандалах: це провал вступних кампаній, викрадення музейних документів, закупівля підручників за космічними цінами, масове закриття сільських шкіл, махрова українофобія, нищення української освіти та багато інших підлих речей".

Водночас аналогічні акції минули біля облдержадміністрацій у Чернівцях, Дніпропетровську, Тернополі та Черкасах.

"Пікетуємо саме облдержадміністрацію, бо це є орган виконавчої влади, яка керована президентом, що хоче призначити ту істоту міністром української освіти. Звертатимемося до наших партнерів за підтримкою", – говорив голова черкаської обласної організації "Свободи" Юрій Ботнар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нацгвардії дозволили розганяти протести бронетехнікою

Свободівці заявили, що за ініціативи їхньої парламентської фракції має бути створена слідча комісія з розслідування корупційних дій Табачника під час перебування на посаді міністра освіти. На час перевірки він має бути відсторонений від виконання своїх обов'язків, а по результатах перевірки - звільнений з посади.

Сам Дмитро Табачник через мітинги не переймався: "Я бачив цю жалюгідну купку з декількох десятків людей. Ми - вільна країна. Там кілька десятків протестувало" .
Також колишній міністр освіти зазначив, що незважаючи на протести уже отримав понад 200 телеграм з привітаннями з нагоди його перепризначення.

На посаді міністра освіти і науки України Дмитро Табачник пробув до 2014 року. Звільнили його 23 лютого після відставки Віктора Януковича з поста президента.
Табачник виступав за обов'язкове вивчення іноземної мови та інформатики з перших класів, скорочення шкіл та вищих навчальних закладів. Також відомий своїми антиукраїнськими поглядами. Він не визнає українців народом в сучасному розумінні, більшу частину з них називає "малоросами".

Студенти зайшли в Міністерство освіти. Вони очікують на зустріч із в.о. міністром освіти Дмитром Табачником і його замом Євгеном Сулимою. На акцію протесту зібралися студенти КНУ імені Тараса Шевченка , КПІ та інших . Студенти висувають три вимоги до Міністерства.

Зараз ви читаєте новину «"Табачника на нари" - українські студенти на вулицях вимагали відставки міністра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути