Ексклюзиви
пʼятниця, 09 лютого 2018 15:12

Священики жорстоко покарали монаха-блогера за георгіївську стрічку

Автор: facebook
  Ієромонах Іоанн захотів носити георгіївську стрічку і отримав жорстоке покарання від своїх
Ієромонах Іоанн захотів носити георгіївську стрічку і отримав жорстоке покарання від своїх

У Вінниці священик УПЦ МП ієромонах Іоанн принципово носитиме георгіївську стрічку.

Так вирішив після того, як йому СБУ виписала штраф за "пропагандистське використання георгіївських стрічок".

"Відносно мене відкрили адміністративну справу. Ви будете сміятися, але приводом стало розміщення мною у Facebook 9 травня минулого року, вітальної листівки із зображенням георгіївської стрічки", - пише ієромонах у Facebook. - Коли заплачу штраф, носитиму георгіївську стрічку відкрито, тому що вважаю, що заплатив за таку можливість. А коли ця влада піде зі сцени, буду домагатися матеріальної і моральної компенсації і вибачень від СБУ. Зроблю все, щоб СБУ пошкодувала про те, що зі мною зв'язалася".

У Єпархіальній раді Тульчинської єпархії вражені дописом монаха. Вони засудили його за активну суспільно-політичну діяльність у соцмережах і покарали.

"Ієромонаха Іоанна Курмоярова виключили зі списку священиків Тульчинської єпархії УПЦ. Скасували скит, раніше очолюваний ієромонахом Іоанном. Це значить, що він вже не є нашим священником і йому доведеться шукати інше житло, - говорить Gazeta.ua отець Сергій Аніцой з Тульчинської єпархії. - Закликали ієромонаха Іоанна зробити духовний вибір між чернечим священством і професією активного світського громадського-політичного інтернет-діяча. Поки що від нього немає реакції".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Священик Московського патріархату не захотів відспівувати загиблу дитину

Ієромонах Іоанн (Іван Курмояров) - позаштатний священик-монах Тульчинської єпархії УПЦ. У приватному сільському будинку намагався облаштувати чернечий відлюдний скит. Має вищу світську і богословську освіту. Його авторству належить критична праця з історії хрещення Русі.

Торік у травні Верховна Рада прийняла Закон "Про адміністративні правопорушення щодо заборони виробництва і пропаганди георгіївської стрічки".

Зараз ви читаєте новину «Священики жорстоко покарали монаха-блогера за георгіївську стрічку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути