середа, 13 березня 2019 11:51

Стрічку про українських комунальників покажуть на європейському фестивалі

Стрічку про українських комунальників покажуть на європейському фестивалі
Фільм переміг у десятому конкурсному відборі Держкіно. Фото:static.ukrinform.com

10 квітня у програмі Compétition Internationale Moyens et Courts Métrages (CIMC) кінофестивалю Visions du Reel у швейцарському місті Ньйон відбудеться світова прем'єра стрічки "Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго" .

Режисерка і сценаристка картини - Надія Парфан, продюсер - Ілля Гладштейн (Phalanstery Films), - повідомляє прес-служба Держкіно.

"Це найбільший фестиваль документального кіно у Швейцарії та один з головних документальних майданчиків у Європі. Українська стрічка змагатиметься за приз розміром 10 тисяч швейцарських франків", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали трейлер фільму лауреата Шевченківської премії

"Це неймовірне відчуття, коли після трьох років роботи ми нарешті покажемо фільм глядачам — та ще й яким! Запросимо на наш кінопоказ Вернера Герцога (класик світового кінематографа, відомий німецький режисер, сценарист, продюсер, актор, володар численних престижних нагород, зокрема двох "Золотих пальмових гілок" Каннського кінофестивалю, двох нагород Венеційського кінофестивалю, "Срібного ведмедя" Берлінського кінофестивалю — ред.) - на фестивалі він представлятиме свою ретроспективу", - прокоментувала Надія Парфан.

"Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго" - музичний документальний фільм. Він розповідає про профспілковий хор франківських комунальників. Кожної осені Україна переживає маленький армагедон з назвою "опалювальний сезон". Головний удар падає на комунальників, які під шквалом скарг змушені рятувати застарілі комунікаційні споруди. Вони закручують гайки, латають діри в трубах і співають.

Фільм переміг у десятому конкурсному відборі Держкіно. Нещодавно стрічка здобула кілька нагород в індустріальній секції кінофестивалю в Трієсті. Виробництво стрічки також підтримали телеканал Current Time та Львівська кінокомісія.
Восени українці зможуть подивитися фільм у кінотеатрах.

Журі 69-го Берлінського міжнародного кінофестивалю назвало переможців цьогорічного конкурсу. Драма "Синоніми" ізраїльського режисера Надава Лапіда здобула найвищу нагороду - "Золотого ведмедя" за найкращий фільм.

Зараз ви читаєте новину «Стрічку про українських комунальників покажуть на європейському фестивалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути