четвер, 28 лютого 2019 19:30

Показали трейлер фільму лауреата Шевченківської премії

Автор: volcanofilm.com.ua
  Звукорежисер Сергій Степанський у фільмі "Вулкан" Романа Бондарчука грає киянина-перекладача Лукаса, який опиняється в Бериславі
Звукорежисер Сергій Степанський у фільмі "Вулкан" Романа Бондарчука грає киянина-перекладача Лукаса, який опиняється в Бериславі

У мережі з'явився трейлер фільму "Вулкан" українського режисера Романа Бондарчука. За цю стрічку кінематографіст здобув Національну премію імені Тараса Шевченка.

Киянин Лукас працює перекладачем у столичному офісі ОБСЄ. Вирушає на кордон з Кримом з делегацією моніторингової місії для того, щоб дізнатися, що там відбувається за пару років після початку російської окупації. Машина ламається біля міста Берислав на Херсонщині. Поки Лукас шукає допомогу, авто з його колегами зникає, на дзвінки не відповідають. Тоді він дістається Берислава. Знайомиться з місцевою родиною, що дає йому притулок. Намагається зрозуміти життя в незнайомому і незрозумілому для нього місті, за сюжетом.

"Фільм "Вулкан" - якоюсь мірою продовження традицій українського поетичного кіно, - каже кінокритик Юрій Самусенко. - Головний герой не має сильного характеру і не розв'язує всіх своїх проблем. Зрештою Лукас нагадує персонажів американських інді-драм. Не змінює нове й незвичне для себе середовище, а просто залишається в ньому і комфортно почувається. Картина Романа Бондарчука – теж дуже комфортне кіно для глядача. Без гострих кутів, крайнощів і полеміки. Тут усе відбувається природно і без дисонансу. А за враженнями і стильовими ознаками картину можна назвати суцільно українським істерном".

"Вулкан" - перший повнометражний художній фільм документаліста Романа Бондарчука.

"Стрічка відкриває світу магію степових міражів, таємниці затоплених сіл та природу наших людей із їхнім особливим гумором і вдачею, - коментує для Moviegram Бондарчук. - Це історія про нас із вами, про тут і тепер. Про пошук себе в цьому просторі постійних змін і катаклізмів та про пошук щастя".

Роль Лукаса стала акторським дебютом звукорежисера Сергія Степанського. Також у стрічці знялися Віктор Жданов і Христина Дейлик. На другому плані здебільшого грають не професійні актори, а реальні жителі Берислава.

Фільм спільного виробництва України, Німеччини й Монако створено за підтримки Держкіно. Світова прем'єра відбулась у липні минулого року на Міжнародному кінофестивалі у Карлових Варах, Чехія.

"Вулкан" вийде у прокат 4 квітня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тріумф Рамі Малека та інші рекорди, які встановили на "Оскарі"

Роман Бондарчук народився в Херсоні 1982 року. Закінчив Київський національний університет театру, кіно і телебачення імені Івана Карпенка-Карого, майстерня Юрія Іллєнка. Працює арт-директором Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA. Співрежисер документального альманаху "Євромайдан. Чорновий монтаж" 2014 року. Перша повнометражна робота Бондарчука - документальна стрічка "Українські шерифи" 2015-го. Кіно висували на премію "Оскар" за найкращий фільм іноземною мовою.

Зараз ви читаєте новину «Показали трейлер фільму лауреата Шевченківської премії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі