четвер, 07 лютого 2019 14:38

Страшне вбивство усієї сім'ї: повідомили результати експертизи

Автор: vinnitsa.info
 

На початку року Вінницька область "прогриміла" на всю Україну через вбивство цілої родини.

Напередодні Нового року в квартирі, що у мікрорайоні "Академічний", виявили вбитими двох жінок, 7-річного хлопчика і 3-річну дівчинку з важкими травмами, яка в той же день померла. Підозрюваним є глава сімейства - 30-річний Анатолій Малець. Його арештували, але багато хто не вірить, що людина могла вбити власних дітей, тому ширяться чутки, що поліція "вішає" на нього справу.

Уже готові результати експертизи, яку робили зі знайдених в смітнику речей і знаряддя вбивства (труси і молоток – ред.). На речових доказах виявлено ДНК підозрюваного Анатолія Мальця, вбитих жінок і вбитих дітей, пише Вiнниця.info.

"Кажуть, що він не міг це зробити, це не він. Хочу заявити – ми новорічну ніч провели разом з ним. 1-го числа, коли він почав трохи говорити, ми знайшли одяг, в якому він скоїв це вбивство. Він викинув його в смітник. Нам пощастило, що 31-го числа машина не вивезла сміття і нам прийшлось розібрати цю машину. Знайшли молоток, яким він вбивав, де були сліди. Проведено ДНК-експертизу. Там є ДНК його і вбитих жінок, і дітей. Це говорить, що він причетний до скоєння вбивства", - сказав заступник начальника ГУ Нацполіції у Вінницькій області Олександр Цимбалюк.

Під час судового засідання, коли Анатолію Мальцю обирали запобіжний захід, адвокати подали клопотання, щоб слідчі не оголошували публічно матеріали справи. Сьогодні, ми уточнили в Олександра Цимбалюка деякі деталі.

"В той день він мав перейти до другої жінки, та йому дзвонила. Ми посекундно відстежили дзвінки і повідомлення. Чоловік забрехався. Своїй новій жінці він казав, що живе окремо з мамою, яка хвора на онко, а дружина з дітьми живе окремо. Насправді всі разом вони жили в одній квартирі. 31 грудня, коли він скоїв вбивство, він мав переїхати з речами до нової дружини. Після того, як він вбив, він вийшов з хати і поїхав до своєї коханки. Поїхав купувати подарунки. Подарував їх, повернувся і почав викликати швидку допомогу…", - говорить Олександр Цимбалюк.

Щодо мотиву вбивства, підозрюваний до сьогодні нічого не каже слідчим.

"За маму і дружину він розказує, а за дітей мовчить", - каже Олександр Вікторович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбивці усієї сім'ї призначили психіатричну експертизу

В одній із квартир у мікрорайоні Академічний ввечері 31 грудня знайшли мертвими 2 жінок, а також 7-річного хлопчика. Ще одна дитина, дівчинка, якій було 3 роки, від травми голови померла у лікарні. Медиків викликав син однієї з загиблих, він же колишній чоловік другої вбитої та батько 2 дітей Анатолій Малєць. Поліції він казав, що застав рідних мертвими, коли повернувся додому. Зараз слідчі кажуть, що мають його зізнання, що скоїв це він і розповів, де сховав знаряддя вбивства, — молоток.

У середу, 2 січня 2019-го, у Вінницькому міському суді чоловіку обрали запобіжний захід на час розслідування — 60 діб арешту без права застави. Якщо слідство доведе його провину, то 30-річному чоловіку загрожує від 15 років до довічного ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Страшне вбивство усієї сім'ї: повідомили результати експертизи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути