неділя, 28 жовтня 2018 04:20

Ставку Гітлера надрукують на 3D-принтері

Автор: День
  Музейники покажуть первинний вигляд ставки Гітлера на 3D-принтері
Музейники покажуть первинний вигляд ставки Гітлера на 3D-принтері

Музейники Вінницького історико-меморіального комплексу пам'яті жертв нацизму вирішили створити експозицію "Верфольфу" у 3D-форматі.

Туристам сьогодні важко уявити, яким було це місце у період Другої світової війни, оскільки, відступаючи, німці висадили ставку Гітлера в смт Стрижавці Вінницького району в повітря. Представити макет обіцяють до нового року, пише День.

"Вцілів лише басейн. Очевидно, він не мав великої цінності. Попри те, що на території "Вервольфу" розміщені інформаційні таблиці, стенди, діє музейна експозиція. Відвідувачі щоразу ставлять безліч запитань екскурсоводам, як виглядала ставка Гітлера", - розповів завідувач історико-меморіального комплексу пам'яті жертв нацизму Сергій Гареник.

Автор: День
  Музейники покажуть первинний вигляд ставки Гітлера на 3D-принтері
Музейники покажуть первинний вигляд ставки Гітлера на 3D-принтері

Ставка займала велику територію - до трьох кілометрів завдовжки і 300 метрів завширшки. Містила 81 дерев'яний будинок, кулеметні гнізда, пости охорони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 місць України, які страшно відвідувати

Для кращого візуального сприйняття обрали центральну частину, яка налічуватиме 25-30 об'єктів. Макет буде розміщений в експозиції і матиме максимально наближену до реальності візуалізацію.

"Завдяки вцілілим фрагментам фундаменту ми маємо певне уявлення щодо розташування споруд основної частини, на ній і зосереджуємося. Зараз будинки для майбутнього макета вже погоджені, і їх починають друкувати на 3D-принтері. Орієнтовно масштаб становитиме 1 до 200. Тобто це не будуть маленькі об'єкти, а цілком зручні для огляду. Наступним етапом стане визнання місць розташування споруд, - зазначив ІТ-спеціаліст Андрій Черненко.

Група спеціалістів проведуть приповерхові дослідження території, які дадуть можливість з'ясувати, чи справді на ставці розташовані підземні приміщення. Якщо їх виявлять і вони будуть безпечними для відвідування, то ймовірно, що крім 3D-візуалізації, на туристів чекає нова атракція - екскурсії до підземелля ставки "Вервольф".

Зараз ви читаєте новину «Ставку Гітлера надрукують на 3D-принтері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути