понеділок, 12 листопада 2018 17:28

Сотні людей мерзнуть на зупинках: у Черкасах страйкують перевізники

Сотні людей мерзнуть на зупинках: у Черкасах страйкують перевізники
"Черкасиелектротранс" вивело на маршрути додаткові тролейбуси. Фото: vikka.ua

У Черкасах другий день продовжується страйк перевізників. Перестали пускати міські автобуси на маршрути від учора, 11 листопада. Підприємці вимагають підняти вартість проїзду до 5 грн.

У місті 9 перевізників. Квитки на проїзд у міських маршрутках коштують 4 грн. Коштів на придбання дизельного палива та виплату заробітних плат працівникам не вистачає, кажуть підприємці.

Влада вивела на лінії більше тролейбусів. Проблема не вирішена у віддалених районах міста, де немає ліній електротранспорту.

"У понеділок у місті працює 57 тролейбусів. Разом із 4 додатковими і 5 спецрейсами", - говорить Віталій Москаленко, начальник управління транспорту Черкаської міськради.

Нараду щодо вирішення транспортного колапсу в місті перевізники проігнорували. Засідання виконавчого комітету заплановане на вівторок, 13 листопада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Електронним квитком платитимуть в усіх видах транспорту

Мер Анатолій Бондаренко виступає за транспортну реформу в місті:

"Реформа в моєму розумінні - це збільшення кількості тролейбусів на лінії, на бульварі Шевченка їздять тільки тролейбуси, зменшений інтервал руху і зміцнення матеріально-технічної бази".

На сайті електронних петицій міської ради зареєстрували дві електронні петиції. Черкащани пропонують розірвати із перевізниками існуючі договори і не продовжувати попередні, створити муніципальний транспорт і нові лінії для комунальних автобусів.

"Зараз проводяться перемовини з перевізниками з інших міст України. Ми готові ухвалювати рішення про те, щоб тимчасово перевізники з інших міст здійснювали перевезення в Черкасах", - говорить заступник міського голови Ігор Волошин.

Зараз ви читаєте новину «Сотні людей мерзнуть на зупинках: у Черкасах страйкують перевізники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути