Ексклюзиви
четвер, 02 лютого 2023 05:30

Сьогодні моляться великому монаху, який творив дива

Сьогодні моляться великому монаху, який творив дива
Євфимій Великий прославився своїм подвижницьким життям. ФОТО: wikimedia.org

2 лютого християни вшановують преподобного Євфимія Великого, який народився у вірменському місті Мелітині орієнтовно 377-го. Виховувався у забезпеченій родині.

У молодому віці Євфимій став священиком, а згодом почав керувати усіма міськими монастирями. У 30 років він потайки вирушив до Єрусалиму. Поклонився святим місцям та оселився у монастирі, де почав відлюдницьке життя. Пізніше вирішив відійти ще далі від мирської суєти та оселився в пустелі.

Згодом до Євфимія почали приходити інші монахи та селилися поруч. Зрештою, ченці організували серед пустелі монастир. Одного разу туди звернувся арабський воєначальник та попросив зцілити сина. Святий Євфимій помолився і юнак одужав. Побачивши таке диво, багато арабів навернулися у християнство, за церковними переказами.

Євфимій хотів жити у самотності та мовчанні, але ніколи не відмовляв у допомозі людям, які приходили до нього. Інколи монастир приймав до 400 подорожуючих. У коморах завжди була їжа завдяки молитвам святого, згідно церковних переказів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яка прикмета сьогодні вкаже на спекотне літо

За велике подвижництво Єфвимія і почали називати Великим. Преподобний помер у 97 років.

Учора віруючі згадували преподобного Макарія Великого, який народився в єгипетському селі Шабшір. Став монахом після того, як у нього померла дружина за кілька днів після шлюбу. Жив у пустелі, де більшість часу проводив у молитві та пості.

За своє подвижництво святий Макарій отримав від Бога дар зцілювати та воскрешати людей. Тож допомагав усім нужденним, які до нього зверталися.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні моляться великому монаху, який творив дива». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути