Ексклюзиви
субота, 25 травня 2019 17:57

Скільки поїздів проїхало через Бескидський тунель за рік

Скільки поїздів проїхало через Бескидський тунель за рік
За розрахунками, окупність проекту припадає на 2042 рік. Фото:eimg.pravda.com

Новозбудований двоколійний Бескидський тунель у Карпатах функціонує вже рік.

За цей час крізь нього проїхало майже 19 тис потягів - повідомляється на сайті Укрзалізниці.

"Теперішні показники та тенденція до суттєвого збільшення вантажних і пасажирських потоків через новий Бескидський тунель відповідає розрахункам його окупності. Із червня 2018 року через новозбудований тунель у напрямку західних кордонів держави та зворотно пройшло 10,5 тис. вантажних поїздів загальною кількістю понад 500 тис. вагонів. Вантажообіг в обох напрямках становив майже 2,5 млрд тонно-кілометрів брутто", - заявив голова правління АТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Укрзалізниця втратила на окупованих територіях 13,56 млрд грн

Він зазначив, що Бескидський тунель забезпечує надійне функціонування залізничного транспорту в сполученні Львів - Стрий - Чоп - державний кордон, що є частиною V Критського міжнародного транспортного коридору. А також створює сприятливі умови для розвитку торгівлі України з країнами Європи.

Новий двоколійний тунель гарантує високий рівень безпеки руху. А завдяки збільшенню швидкості поїздів (вантажних - до 60 км/год, пасажирських - до 70 км/год) та можливості паралельного пропуску двома коліями пропускна здатність перегону зросла вдвічі.

"Це наймасштабніший інфраструктурний проект, реалізований у нашій країні за останні десятиліття. Нині тунель повністю забезпечує як пропускну потребу на дільниці Лавочне - Мукачево, так і умови для розширення експортного потенціалу України", - сказав Кравцов.

Окрім того, за рік цією ділянкою V Критського міжнародного транспортного коридору в обох напрямках пройшло 8590 пасажирських та приміських поїздів.

За розрахунками, окупність проекту припадає на 2042 рік. При цьому враховуються не лише доходи від вантажних і пасажирських перевезень, а й зменшення експлуатаційних витрат від функціонування нового тунелю.

24 травня президент України Петро Порошенко відкрив новий Бескидський тунель на перегоні Бескид-Скотарське на межі Львівщини й Закарпаття. Підземний коридор завдовжки 1764 м викопали в горі. Тунель — другий за протяжністю в Україні після Лутугинського, той має 2063 м.

Зараз ви читаєте новину «Скільки поїздів проїхало через Бескидський тунель за рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути