Ексклюзиви
понеділок, 19 грудня 2022 12:47

"Ситуація важка" – в Укренерго попередили про "тривалі" відключення світла

"Ситуація важка" – в Укренерго попередили про "тривалі" відключення світла
Ситуація в енергосистемі "складна", відключення світла можуть бути тривалими. Фото: Укренерго

На 11:00 19 грудня в енергосистемі України склалася "важка ситуація".

У 10 областях тривають аварійні відключення світла, а відновлення може зайняти "тривалий час". Про це попередила пресслужба Укренерго.

Оператор зазначає, що ворожі безпілотники всю ніч намагалися прорватися на енергооб'єкти по всій країні.

"Завдяки професійній роботі Повітряних сил оборони ворог своєї мети в повному обсязі не досяг, але є кілька влучань в об'єкти інфраструктури", – йдеться в повідомленні.

Найскладніша ситуація склалась в центральному, східному та дніпровському регіонах.

"Введено графіки аварійних відключень в Сумській, Харківській, Полтавській, Дніпропетровській, Запорізькій, Кіровоградській, Житомирській, Чернігівській, Черкаській, Київській областях та Києві", – уточнили в компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Одне з підприємств ДТЕК Енерго повністю від'єднане від енергосистеми ‒ наслідки російських ударів

Пріоритетно заживлені об'єкти критичної інфраструктури. Водночас відновлення світла побутовим споживачам може зайняти "тривалий час".

Зараз підрозділи ДСНС працюють над ліквідацією наслідків обстрілів. Там, де можливо, ремонтні бригади оцінюють обсяг пошкоджень та розпочинають ремонтно-аварійні роботи.

"Попри всі пошкодження енергетики тримають ситуацію під контролем. В енергосистемі зберігається стабільна частота 50 Гц, працюємо синхронно з європейською континентальною мережею", – підсумували в повідомленні.

Вранці 19 грудня Київ витримав кілька хвиль атак іранських дронів Shahed-136. В повітряному просторі Києва зафіксували понад 20 ворожих БПЛА. Є влучання в об'єкт критичної інфраструктури. Аварійні служби ліквідовують наслідки.

Унаслідок нічної атаки дронами в Київській області пошкоджені об'єкти інфраструктури та приватні будинки. Попередньо відомо про двох постраждалих, повідомив очільник ОВА Олексій Кулеба.

Загалом цієї ночі сили протиповітряної оборони України збили 30 з 35 іранських ударних дронів типу Shahed. Безпілотники Росія запускала зі східного узбережжя Азовського моря, повідомив пресцентр Повітряних сил України.

Зараз ви читаєте новину «"Ситуація важка" – в Укренерго попередили про "тривалі" відключення світла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути