понеділок, 19 грудня 2022 04:39

Спецтема: Війна Росії проти України

"Привітання" зі Святим Миколаєм: Київ та область сколихнули вибухи
Оновлено

"Привітання" зі Святим Миколаєм: Київ та область сколихнули вибухи
Київ та область атаковані іранськими БПЛА, ППО веде вогонь. Фото: charter97.org

Над Київською областю України та Києвом працює протиповітряна оборона. Область знаходиться під атакою іранських безпілотників-камікадзе Shahed-136.

Громадяни повинні перебувати в безпечних місцях і укриттях до моменту, поки не дадуть відбій тривоги, повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба в Telegram.

"Жителі Київщини! У регіоні працює протиповітряна оборона... Слідкуйте за інформацією з офіційних джерел. Прошу не фотографувати та не коментувати роботу військових і сил протиповітряної оборони. Віримо в ППО!" - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія отримала нову партію зброї від Ірану – розвідка

Станом на поточний момент поки що немає даних про те, чи збиті атакуючі область безпілотники.

За даними ЗМІ, БПЛА знаходяться над Солом'янським та Голосіївським районами Києва. В Обухові є приліт в житловий будинок. Офіційних коментарів з цього приводу поки що немає.

04:48. Станом на цей час, над Києвом і областю збито вже дев'ять іранських безпілотників, повідомляє КМВА.

"Ворог атакує столицю баражуючими боєприпасами "Shahed". Працює ППО. На даний момент в повітряному просторі Києва збито вже 9 ворожих БПЛА" - сказано в повідомленні.

Жителів також просять не викладати фото і відео місць, куди впали БПЛА, оскільки іранські камікадзе мають інерційну систему управління, тобто літають без оператора управління. Єдиний спосіб, яким російські терористи можуть дізнатися про результати атаки - моніторинг соцмереж, тому не варто допомагати їм у цьому.

05:15. Місцеві канали повідомляють про потужну пожежу на правому березі Києва після потрапляння іранським дроном. Офіційних коментарів досі немає. Також повідомляється про мінімум один вибух, можливо - робота ППО.

05:17. У Києві оголошено відбій повітряної тривоги.

Вночі з 18 на 19 грудня Миколаївську область також атакували Shahed-136. Є успішні спрацьовування української протиповітряної оборони.

У Вінницькій області ввечері 18 грудня також були чутні звуки вибухів. Перед цим в області була оголошена повітряна тривога

Зараз ви читаєте новину «"Привітання" зі Святим Миколаєм: Київ та область сколихнули вибухи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути