пʼятниця, 01 липня 2022 09:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Синєгубов пояснив, за яких умов потрібно евакуюватися з Харкова

Синєгубов пояснив, за яких умов потрібно евакуюватися з Харкова
Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов заявив, що евакуація з Харкова можлива в разі небезпеки вторгнення російських військ. Фото: 2day kh ua

Евакуація з Харкова можлива у двох випадках – небезпека вторгнення російських військ у місто або окупація міста.

Зараз підстав для масової організованої евакуації з міста немає. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов у інтерв'ю РБК-Україна.

"Ми постійно комунікуємо і просимо людей не перебувати на вулицях і прислухатися до сигналів повітряної і ракетної загрози. Фактично щодня ми фіксуємо по Харкову кілька ракетних ударів. Вони відбуваються системно, зараз зазвичай – з 23 години до першої години ночі. Крім цього, вдень і вночі Харків обстрілюють із реактивних систем залпового вогню", – розповів Синєгубов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія вдарила по Харкову з областю ракетами і РСЗВ: є загиблі й поранені діти

Він розповідає, що на одному з напрямків у Харківській області щотижня проводиться евакуація. Перемістили майже 6 тис. людей. Синєгубов не називає напрямок з міркувань безпеки.

Також проводилася евакуація з міст Лозова та Барвінкове. Але в інших населених пунктах немає організованої та офіційної масової евакуації.

Російські окупанти вже кілька днів поспіль обстрілюють Харків. Постраждали Немишлянський та Індустріальний райони міста. Але причин для централізованої евакуації населення з міста немає. Ситуація складна, але контрольована.

28 червня російські окупанти обстріляли Харків, влучили в підприємство в Індустріальному районі. Постраждали п'ятеро людей. Вчора ворог завдав авіаударів по Харкову й області.

На Харківському напрямку противник здійснив артилерійські обстріли по елементах інфраструктури в районах міста Харкова та В'ялівського водосховища. Дії ворожої штурмової групи в районі населеного пункту Уди українські воїни рішуче придушили: противник відійшов.

Зараз ви читаєте новину «Синєгубов пояснив, за яких умов потрібно евакуюватися з Харкова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути