субота, 25 червня 2022 07:29

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ придушили ворожий штурм на Харківському напрямку

ЗСУ придушили ворожий штурм на Харківському напрямку
Окупанти продовжують фортифікаційне обладнання оборонних позицій у прикордонних районах Брянської області. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Волинському та Поліському напрямках ситуація щодо діяльності Збройних сил Білорусі суттєвих змін не зазнала.

Зберігається загроза застосування ракетного озброєння з території цієї країни, повідомили вранці 25 червня у Генеральному штабі Збройних сил України.

"На Сіверському напрямку, для прикриття ділянки російсько-українського кордону, у Брянській та Курській областях Росії противник утримує до трьох батальйонних тактичних груп зі складу першої танкової та 20-ї загальновійськової армій, а також підрозділи повітряно-десантних військ", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Генштабі повідомили про ситуацію на півдні України

Ворог обстріляв з артилерії позиції Сил оборони у районах населених пунктів Бучки Чернігівської області та Бояро-Лежачі на Сумщині. Окупанти продовжують фортифікаційне обладнання оборонних позицій у прикордонних районах Брянської області.

"На Харківському напрямку противник основні зусилля зосереджує на утриманні раніше зайнятих позицій. Здійснив артилерійські обстріли по елементах інфраструктури в районах міста Харкова та В'ялівського водосховища", – звітує Генштаб.

Дії ворожої штурмової групи в районі населеного пункту Уди українські воїни рішуче придушили: противник відійшов. Ворог завдав авіаудару з вертольотів Ка-52 у районі населеного пункту Явірське.

У суботу, 25 червня, російські літаки з території прикордонної Наровлі Республіки Білорусь запустили ракети у бік України. Перший запуск був сьогодні вночі близько 3:45 з повітря.

Скільки всього було запусків з боку території Білорусі, поки не повідомляють. Згодом уточнили, що з 5:35 по 5:38 з боку Наровлі продовжується робота російських ВПС та запуски ракет у бік України.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ придушили ворожий штурм на Харківському напрямку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути