четвер, 05 квітня 2018 08:05

Сільську хокейну команду екіпірували із Канади

Сільську хокейну команду екіпірували із Канади
Спортсменам із Майданецького нема з ким змагатися, бо в сусідніх селах хокей не практикують

58-річний Олександр Гудзенко із Майданецького Черкаської області закінчив цьогорічний хокейний сезон. Чоловік створив у селі хокейну команду. Форму й ковзани привіз із Канади.


"Все почалося 2008 року, – каже. – Якось син приїхав із Києва на зимові канікули й почув мою розповідь про хокейні баталії в селі початку 80-х років. Захопився. Каже: "Батьку, як це так, що я не вмію на ковзанах стояти?" Взялися виправляти. Знайшов старі ковзани й ключки. Розчистили від снігу лід на ставку. Спочатку грали вдвох. Потім почали підходити хлопчаки із нашого кутка. Були геть малими – п'ятикласники і шестикласники. Зараз виросли, стали дорослими. Поступово з року в рік кількість хокеїстів збільшувалася. Легко можемо набрати дві п'ятірки".


Олександр каже, що до занять хокеєм залучаються інші спортсмени.
"Троє хлопців із місцевої футбольної команди попросилися. На ковзани вперше в житті стали. Тепер уже гарно їздять і грають. Хлопчик із Маріуполя з нами всю зиму ходив. Мати відпускала його під мою відповідальність. Хлопці знають, що хокей – не футбол. Тут добряче наробитися треба. Зазвичай перед грою вантажимо в мою машину ключки, ковзани й лопати, щоби очистити від снігу майданчик на ставку. Після гри заливаємо ковзанку, щоби наступного дня лід був гладенький. З іншими селами не змагаємося, бо крім нас ніде в хокей не грають. Чув, що нібито в Умані є команда, яка їздить тренуватися в Білу Церкву. Але то вже ближче до професіоналів, а ми – аматори".

Якось купили кілька пластикових ключок. Примотали їх скотчем до багажу. Дорогою ключки десь зникли. Пропали чи то в німецькому аеропорту, чи то в Борисполі.


Чоловік каже, що нинішній рівень популярності гри не йде ні в яке порівняння з 70-80 роками минулого століття.
"В часи моєї юності в селі місця не можна було знайти на льоду. Окремо грали 30-річні, неподалік від них – ті, що прийшли з армії. Потім 9-10-класники. А вже десь у закутках учні 6-8 класів".


Олександр Михайлович часто їздить до сина в Канаду.
"Син живе і працює в Торонто вже 6 років. За місцеву команду "Торонто Мейпл Ліфс" грають кілька вихідців із України. Звісно, коли ми приїжджаємо в Канаду, не можемо не купити хокейний інвентар. Придбав дітям кілька пар професійних ковзанів фірми "Бауер". Якось купили кілька пластикових ключок. Примотали їх скотчем до багажу. Дорогою ключки десь зникли. Пропали чи то в німецькому аеропорту, чи то в Борисполі. Звісно, возимо й форму. Є светри "Торонто" й збірної Канади".


Гудзенко тішився нинішній пізній весні.
"Лід довго не розтавав і ми награлися уволю. Сам спробую покататися ще в квітні. Просто хочу встановити рекорд – ніколи ще в квітні на ковзанах не катався".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уродженець Черкащини 40 років тому встановив вічний рекорд у хокеї


З Тальнівського району Черкаської області походить відомий радянський хокеїст Олександр Мартинюк. У 60-х роках він грав за команду рідного села Веселий Кут.

Зараз ви читаєте новину «Сільську хокейну команду екіпірували із Канади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути