середа, 08 березня 2017 17:24

"Сексу – так, сексизму – ні!" - у Львові пройшов Жіночий марш
21

Львів’янки вийшли на акцію проти сексизму та дискримінації
Фото: Валерій Шмаков
Львів’янки вийшли на акцію проти сексизму та дискримінації
Львів’янки вийшли на акцію проти сексизму та дискримінації
Львів’янки вийшли на акцію проти сексизму та дискримінації
Львів’янки вийшли на акцію проти сексизму та дискримінації

З нагоди Міжнародного дня захисту жінок львів'янки вийшли на акцію протесту проти порушення їхніх прав.

Акція стала частиною Міжнародного жіночого страйку, який відбувається у понад 40 країнах світу. Учасники виступили проти сімейного насильства, сексизму та дискримінації, а також за гендерну рівність.

Уже третій рік поспіль жіночий марш організовують активістки громадської організації "Феміністична майстерня". Підтримати феміністок зібралось близько сотні львів'ян. Цікаво, що серед учасників маршу були і чоловіки а також активістки з Росії та Білорусі.

"В Україні кожна четверта жінка потерпає від домашнього насильства. Також ми боремось за гідну оплату праці. В Україні жінки отримують заробітну плату на 30% меншу ніж чоловіки. У світі 2/3 всієї роботи виконується жінками, при цьому жінки отримують 1/10 доходу. Також перешкодою є сексизм, який змушує жінок зневірюватися у своїх силах. Це переводить увагу з професійних якостей жінки на її зовнішність. Часто під час дискусій у медіа жінок, які працюють на державних посадах обговорюють на предмет довжини їхніх ніг або розміру бюсту", - зазначили організатори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Жінка-керівник завжди стерво" у Києві з'явилась провокаційна реклама

Перед міською Ратушею учасники провели короткий мітинг, після чого рушили маршем до Оперного театру, скандуючи гасла: "Фемінізм у кожну хату! Скажем ні патріархату!", "Свобода, рівність, жіноча солідарність!", "Сексу – так, сексизму – ні!", "Жінка не окраса, жінка не товар!".

"В Україні майже відсутні правові механізми для запобігання злочинам на грунті ненависті. За словами уповноваженої Верховної Ради з прав людини, цього річ кількість злочинів проти представників ЛГБТ зросла майже вдвічі. Частково, причина цьому у нашій байдужості. Іноді, ті хто спостерігають насильство збоку, звикли звинувачувати у цьому жертву, мовляв вона не так одягалася чи не там ходила. Але це не правильно. Не може бути ніякої свободи, поки жінки будуть боятися виходити на вулицю", - каже активістка Марта.

У Києві на марші феміністок поліція затримала кількох провокаторів, що намагались облити учасників акції зеленкою.

Зараз ви читаєте новину «"Сексу – так, сексизму – ні!" - у Львові пройшов Жіночий марш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути