пʼятниця, 04 грудня 2015 13:28

Як виглядали найсильніші жінки початку ХХ століття
15

Жінка з мускулами. 1905 р.
Luise Krokel, яка виступала під псевдонімом Luisita Leers. 1930-і.
Луізіта Лірсен, 1930-і.

Жінки у всі часи намагалися підкреслювати свою тендітність і жіночність. Але хвиля фемінізму розмила межі гендерності і зрівняла не тільки права обох статей, але і внесла корективи у зовнішній вид слабкої статі.

На початку ХХ століття жінки старалися ні в чому не поступатися чоловікам. Саме тоді з'явилося чимало жінок-борців і жінок-силачок, які нерідко виходили на арену і влаштовували показові (втім, справжні теж) бої.

Циркові бої були особливо примітними. Вони проходили під музику, а суддями часто ставали звичайні люди з тих, хто прийшов подивитися на цих незвичайних дам з м'язами. Такі бої були часто з прописаним сценарієм, щоб обов'язково були моменти, коли в людей дух перехоплює, і щоб до останнього не знали, хто ж сильніший, хто ж переможе. Циркові артисти ретельно готувалися до шоу, щоб своїм виступом полоскотати публіці нерви і зробити фінал досить несподіваним.

Іноді в циркових павільйонах влаштовувалися бої з охочими з числа публіки. Було чимало чоловіків, які хотіли довести "цим жінкам", хто тут сильніший і найголовніший. Такі шоу, як правило, викликали ще більший ажіотаж. Але незалежно від того, ставали жінки переможницями (а найчастіше таки ставали) чи ні, публіка все одно не сприймала їх серйозно. До того ж, організатори таких вистав розуміли, що тільки жіночими м'язами публіку не зацікавиш, тому силачки часто були одягнені в підкреслено еротичні вбрання, та і якщо їм доводилося битися один з одною, то це відрепетируване шоу також мало деякий інтимний підтекст.

Зараз ви читаєте новину «Як виглядали найсильніші жінки початку ХХ століття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути