субота, 23 жовтня 2021 19:28

Ще одна область посилює карантинні обмеження

Ще одна область посилює карантинні обмеження
Обмеження стосуються й громадського транспорту. Фото: pixabay.com

Із 24 жовтня Чернівецька область запроваджує додаткові карантинні обмеження.

Таке рішення ухвалила сьогодні комісія з питань ТЕБ та НС, повідомляють у пресслужбі Чернівецької ОДА. Буковинцям для відвідування кафе, ресторанів, кінотеатрів чи інших закладів необхідно буде показати сертифікат про вакцинацію або негативний ПЛР-тест, зроблений не більш як за 72 год.

"Наразі область перебуває за крок до червоної зони. Із кожним днем на Буковині показник захворюваності на коронавірус зростає. Тепер відвідування закладів громадського харчування, спортивних, культурних, розважальних та інших установ буде можливе лише за наявності Covid-сертифіката або документа, що свідчить про одужання від Covid-19. Підходить також ПЛР- чи експрес-тест", - заявив голова Чернівецької ОДА Сергій Осадчук.

Такі обмеження стосуються й громадського транспорту, а також нерегулярних та регулярних перевезень в області.

"Крім осіб, які мають один із перелічених вище документів, відвідувати установи спортивного профілю можуть лише спортсмени національних збірних команд України та їхні тренери за умови дотримання санітарних норм. Заборонено проведення культурних масових заходів, крім роботи автоконцертів і автокінотеатрів. Не можна перебувати у громадських місцях без засобів захисту", - додали в обласній адміністрації.

Дотримання карантинних обмежень перевірятимуть спеціальні групи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще дві області переходять у червону зону

22 жовтня у Чернівецькій області зафіксували 576 випадків інфікування. Загалом на Буковині підтвердили 101 629 випадків захворювання на коронавірус, 86 427 хворих одужали, 2310 – померли.

З 23 жовтня на Хмельниччині запровадили додаткові карантинні обмеження. Сумська область перейшла до червоної зони епіднебезпеки через погіршення ситуації з поширенням Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «Ще одна область посилює карантинні обмеження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути