Ексклюзиви
четвер, 05 грудня 2019 08:40

Садовому скасували заставу та призначили новий запобіжний захід

Садовому скасували заставу та призначили новий запобіжний захід
Андрію Садовому обрали новий запобіжний захід. Фото: dilo.net.ua

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала заставу меру Львова Андрію Садовому та обрала запобіжний захід. Політика підозрюють у зловживанні владою.

Розгляд апеляції почався о 15:00 4 грудня. Суд вислухав заяви тих, хто готовий взяти Садового на поруки. Виступили екс-депутати минулого скликання Олег Березюк, Олег Лаврик, Сергій Кіраль, Оксана Сироїд, Тетяна Острікова, Тарас Пастух, Андрій Гуржій, нардеп Павло Бакунець, екс-депутатка VII скликання Оксана Продан, пише РБК-Україна.

"Застосувати до Садового запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Покласти на Садового такі вимоги: прибувати до слідчого за кожною вимогою, утримуватися від спілкування зі свідками кримінального провадження", - ухвалив суддя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Є бажання мати іншого мера" - експерт про справу Садового

У разі, якщо Садовий не виконувати зобов'язання, щодо нього можуть застосувати штраф від 525 до 4,2 тис. грн. Контролювати виконання особистих зобов'язань будуть детективи Національного антикорупційного бюро. Строк дії покладених обов'язків до 20 січня 2020 року. Ухвала оскарженню не підлягає.

Крім того, апеляційну скаргу прокурора Сидоренка залишили без задоволення. Прокурор попросив збільшити меру Львова заставу до 50 млн грн, а також забрати в нього закордонний паспорт і встановити йому обмеження не покидати Львів без дозволу правоохоронців.

27 листопада Вищий антикорупційний суд обрав міському голові Львова Андрію Садовому запобіжний захід у вигляді застави в 1 056 550 грн. Має сплатити їх упродовж п'яти днів. Його підозрюють у зловживанні владою під час продажу землі.

Прокурор просив заставу 50 млн грн. Оскаржуватимуть рішення обидві сторони.

Зараз ви читаєте новину «Садовому скасували заставу та призначили новий запобіжний захід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути