Ексклюзиви
четвер, 15 березня 2018 12:59

Розробили сайт про сортування сміття

Розробили сайт про сортування сміття
Сайт допоможе навчитись сортувати сміття. Фото:static.ukrinform.com

Львівська дизайн-студія "Бамбук" розробила сайт Garbage31, щоб допомогти жителям навчитись сортувати сміття. Дизайнери зібрали інформацію про способи сортування речей, які ми використовуємо щодня (пакети, упаковки від різних продуктів) і їхній вплив на довкілля.

На сайті є інтерактивна карта, де зібрані пункти прийому чи підприємства, що приймають певний вид сировини, пише ZAXID.NET

Назву Garbage31 сайт отримав, тому що одна людина за своє життя в середньому продукує 31 т сміття. Його більшу частину можна відправити на повторну переробку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нам не треба грошей" - люди масово вийшли з мітингом проти сміттєпереробного заводу

Зараз на сайті є інформація про понад 30 предметів, які ми використовуємо у повсякденному житті: батарейки, упаковки від соку, молока, скляні та пластикові пляшки, лампочки, друкована продукція, коробки від піци, фольга та інше. Зокрема, у якому вигляді їх можуть прийняти для переробки та які підприємства цим займаються.

Сайт працює у тестовому режимі. Розробники обіцяють додавати нові елементи та місця, куди можна виносити вторсировину. До наповнення сайт також залучили представників ініціативи Zero Waste Lviv.

За ініціативи Пенсійного фонду України розробили сайт, який дає змогу перевіряти робочий стаж, а також всю необхідну інформацію про відповідні нарахування. Аби скористатися послугою, спершу слід зареєструватися як офлайн, із подачею заяви до територіальних органів ПФУ, так і онлайн, із електронним цифровим підписом (ключем ЕЦП).

Зараз ви читаєте новину «Розробили сайт про сортування сміття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути