понеділок, 11 березня 2019 16:02

Розповіли про наслідки бійки на зустрічі з президентом

Розповіли про наслідки бійки на зустрічі з президентом
Поліція заарештували активістів Нацкорпусу за бійку на зустрічі з Порошенком. Фото: espreso.tv

Очільника обласного осередку Нацкорпусу Дмитра Кухарчука та активіста Антона Братка заарештували після бійки із поліцією під час візиту Петра Порошенка у Черкаси 9 березня.

"Чоловіків затримали уже наступного дня. Їх підозрюють в організації громадян для вчинення хуліганських дій та нанесення тілесних ушкоджень правоохоронцям, які слідкували за порядком. Того дня травмували 22 поліцейських, 19 досі в лікарні з хімічними опіками обличчя та очей, забоями тіла", - говорить речник ГУНП Черкаської області Дмитро Грищенко.

Того дня сутичка тривала близько 5 хв на площі Богдана Хмельницького. Почалася, коли Порошенко попрощався з черкащанами та збирався їхати.

"Коли кортеж президента почав від'їжджати, пролунали вибухи. Молоді хлопці хотіли заблокувати йому дорогу, виникла штовханина. Серед натовпу здійнялася паніка, чувся плач, там було багато літніх людей, дітей. Вони кричали до мітингувальників: "Зупиніться, що ж ви робите?". Найгірше те, що активісти почали підходити до Порошенка, коли той був серед людей, вони не встигли буквально на хвилину. Якби потрапили вибуховою речовиною в президента, то не відомо чим би це все закінчилося", - говорить свідок подій Сергій Фоменко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Банковій сутички: в хід пішли димові шашки та сльозогінний газ

Активісти переконують, що не збиралися влаштовувати бійку. Їх арешти незаконні, поліцію просто слідує указам президента.

"Ми не мали на меті влаштовувати безлад. Хотіли лише, щоб представники влади відповіли, коли заарештують причетних до розкрадання грошей в оборонці. Бійка виникла, бо Порошенко не захотів з нами спілкуватися, натомість поліція чинила фізичний опір. Тепер почалися переслідування та арешти, які схожі на викрадення. Під час затримання Кухарчуку вдягли мішок на голову і на його машині повезли не повідомивши куди. У інших активістів почали обшукувати будинки без ухвал суду та свідків", - пояснює Ян Антонюк, активіст Національного корпусу.

У Черкасах представники Національного корпусу намагалися прорватися на сцену, де відбувався виступ Петра Порошенка. Поліцейським вдалося відтіснити активістів та забезпечити необхідні заходи безпеки щодо президента України. Глава МВС Арсен Аваков на своїй сторінці в Facebook назвав дії представників Нацкорпусу неприпустими.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли про наслідки бійки на зустрічі з президентом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1634
Голосування Що Вас найбільше дратує у Черкасах?
  • ями на дорогах
  • бродячі собаки
  • мало громадських туалетів
  • хамство в громадському транспорті
  • черги до лікаря
  • калюжі після злив
  • свій варіант в коментарях
Переглянути