четвер, 21 лютого 2019 04:10

Розповіли подробиці підпалу машин фермерки
8

Фермеру Вікторії Кулик з міста Бар Вінниччини спалили дві машини після того, як написала скаргу до Мінюсту і не захотіла її звідти забирати.

Вінниччина: стали відомі подробиці підпалу машин фермерки
Фото: фото надане Вікторією Кулик
Вінниччина: стали відомі подробиці підпалу машин фермерки
Вінниччина: стали відомі подробиці підпалу машин фермерки
Вінниччина: стали відомі подробиці підпалу машин фермерки
Вінниччина: стали відомі подробиці підпалу машин фермерки

Київський реєстратор Олександр Прошкін провів незаконну перереєстрацію її підприємства. Новим власником фермерського господарства стала Лаура Любчецько. Обох подали у розшук.

"Якби я хотіла продати чи комбайна чи лопату, то договір купівлі-продажу здійснював реєстратор, який працює в межах Вінницької області. Цей Прошкін взагалі не мав ніякого права вчиняти реєстраційні дії. Ми звернулися усюди, куди тільки могли із заявою. Всі в шоці, що таке може статися", - говорить Gazeta.ua Вікторія Кулик.

Несподівано до постраждалих, у яких віджали сімейний бізнес, приїздить заступник Міністра юстиції з питань державної реєстрації Ірина Садовська.

"Сказала, що з цим вона стикається вперше. Випадок цікавий. Зараз наша скарга у черзі на розгляді", - каже жінка.

Тим часом вночі 18 лютого підпалюють дві машини – сім'ї Вікторії Кулик та її брата Максима Кушніра.

"Все сталося у дворі житлового будинку, де наша квартира. Наша машина стояла впритул до сусідського балкону. Поряд були припарковані інші машини. Чоловік в 3 години ночі випадково встав і зайшов у вітальню. Побачив на стелі спалахи. Глянув у вікно і побачив, що одночасно горить дві наших машини. Ми схватили бутлі з водою і побігли вниз до машини. Братову машину не рятували. Поряд не було інших авто. А від нашої палаючої машини почав плавитися балкон і обгорало крило сусідської машини. Рятувальники прибули за 5 хвилин і загасили решту вогню.

Коли настав світанок, звернули увагу, що авто Віктора Кушніра облили лише спереду. Вікторії Кулик – облили усю.

"Полишали недопалки. Брали пучок сірників. Запалювали і кидали. Хто це робив, ціленаправлено запалювали так, щоб пошкодили ще інше майно. Вони намагались нас не лише налякати, а й наробити біди, щоб ми ще за все відповіли. Але водночас хотіли донести, що треба платити. Всі думають, простіше дати гроші і не мати проблем. Я не така. Ми роками вкалуємо на землі. Коли люди їдуть в Турцію відпочивати, я сижу в полі. Навіть не маю закордонного паспорта. Нам дуже важко дається все. Не звикла просто так зароблене комусь віддати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві спалили Land Criuser депутата

Подружжя Куликів купили авто 4 місяці тому за мільйон гривень. Авто брата Вікторії Максима Кушніра – тільки розмитнили. Обидві машини ремонту не підлягають.

Родина Вікторії Кулик займаються фермерським господарством 15 років. Вирощують зернові культури — кукурудзу, пшеницю, ріпак. Батько Віктор — голова Асоціації фермерів у Барському районі.

У місті Бар, що на Вінниччині власниці фермерського господарства Вікторії Кулик підпалили два автомобілі.

Це сталося після численних погроз і вимагання грошей.

30 грудня 2018 року після таємного дзвінка в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб побачила в засновниках свого господарства замість свого прізвища прізвище невідомої особи Любчецько Лаури Олександрівни.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли подробиці підпалу машин фермерки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути