вівторок, 26 березня 2024 09:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни використовують нову тактику атак по Одесі

Росіяни використовують нову тактику атак по Одесі
25 березня окупанти вгатили по Одесі. Фото: pixabay.com

Росія вчора вразила рекреаційну зону Одеси подвійним ударом за балістичною траєкторією.

Ракети влучили у місто, повідомила 26 березня в ефірі телемарафону керівниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

"Ситуація напружена. І вздовж лінії зіткнення ворог тероризує, і намагається зачіпляти більш глибокі тили. Зокрема, вчорашній удар по Одещині - ракети вдарили просто в місто, в рекреаційну зону, постраждали житлові будинки навколо, повибивало скло. Є постраждалі люди, за медичною допомогою звернулися щонайменше дев'ять людей. У когось гостра реакція на стрес, у когось поранення від уламків, осколків. Дуже багато скла летіло", - сказала вона.

Була застосована тактика подвійного удару - одна ракета вдарила, а за декілька хвилин, із урахуванням прибуття оперативних служб, прилетіла наступна ракета. Таку тактику ворог обирає у відповідь на те, що немає переваги вздовж лінії бойового зіткнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Одесі пролунали вибухи

25 березня окупанти вдарили по Одесі. Очільник Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив про пошкодження цивільної інфраструктури та вибиті вікна. Станом на 19:00 у понад 300 тис. абонентів в місті була відсутня електроенергія.

Повітряну тривогу в регіоні оголосили о 17:23. У Повітряних силах попередили про загрозу застосування балістичного озброєння. Після цього в місті пролунала серія вибухів.

Ворог зранку 25 березня продовжив удари по об'єктах енергетики. Півтори години тривала бойова робота. Перед заходом на удар дронів, ворог працював тактичною авіацією і випустив радіолокаційну ракету Х-31П. Її знищили у повітрі. На наступних заходах дронів з Чорного моря ворог концентрувався на об'єктах енергетики. По чотири дрони знищено в Одеській та Миколаївській областях.

На Одещині уламки збитого дрона пошкодили енергетичний об'єкт та спричинили на ньому пожежу, через що було знеструмлено частину обласного центру та прилеглих населених пунктів.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни використовують нову тактику атак по Одесі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути