понеділок, 25 березня 2024 07:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія нещадно атакувала Одесу та Миколаїв - є жертви

Цієї ночі ворожа атака на південні регіони була зосереджена на Миколаївщині та Одещині.

Ворог 25 березня продовжив удари по об'єктах енергетики, розповіла керівниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

"Півтори години тривала бойова робота. Перед заходом на удар дронів, ворог працював тактичною авіацією і випустив радіолокаційну ракету Х-31П. Можливо знищена у повітрі. Дані перевіряються. На наступних заходах дронів з Чорного моря ворог концентрувався на об'єктах енергетики. По чотири дрони знищено в Одеській та Миколаївській областях", - заявила вона.

Ракета Х-31П втратила бойову спроможність в повітрі. Інформації про руйнування та постраждалих не надходила. Далі РФ атакувала кількома хвилями дронів типу Shahed-131/136 з акваторії Чорного моря. Уникнути влучань не вдалось. В Миколаївській області ворог поцілив по енергетичному об'єкту, спалахнула пожежа, яку оперативно ліквідували вогнеборці.

"Уламками збитого дрона в житловому кварталі Миколаєва пошкоджено двоповерхову будівлю, 11 постраждалих, їм надана медична допомога. Дві людини, за попередніми даними, в госпіталізації. Дев'ятьом була надана медична допомога на місці. Ворог, вишукуючи об'єкти для ураження, спрямовував дрони серед житлових будинків, тому наслідки бойової роботи можуть завдавати таких пошкоджень", - сказала Гуменюк.

Автор: ДСНС
  Внаслідок падіння уламків збитого БпЛа на територію приватного сектору у місті Миколаєві, сталося часткове руйнування двоповерхового житлового будинку
Внаслідок падіння уламків збитого БпЛа на територію приватного сектору у місті Миколаєві, сталося часткове руйнування двоповерхового житлового будинку

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Частина Одеси залишилася без світла після атаки ворожих дронів

Пожежу ліквідували фахівці ДСНС. Вибуховою хвилею побито кілька навколишніх будинків.

Ворожі дрони традиційно баражували серед житлових кварталів населених пунктів.

На Одещині уламки збитого дрона пошкодили енергетичний об'єкт та спричинили на ньому пожежу, через що було знеструмлено частину обласного центру та прилеглих населених пунктів. Пожежу ліквідовано. Люди не постраждали.

Відновлювальні та ремонтні роботи тривають.

У звя'зку із тимчасовою зупинкою роботи міського електротранспорту з автобусними перевізниками опрацьовано питання випуску на лінію більшої кількості рухомого складу, а також збільшення використання на магістральних маршрутах автобусів середнього та великого класів.

Дитячі садочки Одеси, які станом на 8:00 не мають світла, прийматимуть дітей у чергові групи. Приготування їжі у них неможливе, тому батьків просять нагодувати дитину вдома. Заклади, в яких електропостачання відновлено, працюватимуть у звичайному режимі.

У ніч на 22 березня росіяни запустили по Україні 151 ракету та дрон. ППО збила 55 дронів Shahed і 37 ракет.

Атакували різні регіони України, обстріляли теплові та гідроелектростанції, магістральні підстанції. Постраждала енергетична інфраструктура кількох областей. Досі майже весь Харків залишається без світла.

Атака по енергетичній інфраструктурі України 22 березня була найбільшою за весь час.

Зараз ви читаєте новину «Росія нещадно атакувала Одесу та Миколаїв - є жертви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути