пʼятниця, 13 жовтня 2017 14:28

Риболовля і лікувальна глина - створили унікальні місця зеленого туризму
6

Презентація туристичного центру
Фото: twitter.com
Презентація туристичного центру
Презентація туристичного центру
Презентація туристичного центру
Презентація туристичного центру

Чотири об'єднані територіальні громади Кременчуцького району на Полтавщині створили перший в Україні туристичний центр, який буде розвивати зелений туризм в регіоні.

Про це розповіли представники сільських рад під час презентації в Полтавському краєзнавчому музеї.

"Півтора місяці тому ми відвідали центри зеленого туризму на Закарпатті. На території наших громад теж є привабливі для туристів місця, але вони зовсім не облаштовані і немає розвинутої інфраструктури. Створили комунальну установу "Кластер зеленого туризму територіальних громад Кременчуцького району". Стали засновниками Недогарківська, Омельницька, Піщанська і Пришибська громади", - розповіла Віра Пащенко, голова Недогарківської територіальної громади.

"Вже маємо центр для кінного туризму, який успішно розвивається. На горі Пивиха (найвища точка Полтавщини поблизу селища Градизьк - Gazeta.ua) - розпочали облаштовувати дві садиби і будувати майданчики для відпочинку. Маємо використати потужний потенціал цієї локації, адже це чудове місце для риболовлі, відпочинку на воді, має джерела лікувальної голубої глини. Додатково плануємо проводити екскурсії до місцям відселених сіл, які змушені були переїхати під час будівництва Кременчуцького водосховища. На даному етапі розробляємо туристичні маршрути і прораховуємо економічну доцільність відкриття об'єктів. Будемо залучати гроші громад, місцевих підприємців, гранти від іноземних фондів і інвесторів".

Викладачі Полтавського університету економіки і торгівлі розпочали прораховувати бізнес-плани для об'єктів зеленого туризму і допоможу внести нові маршрути до всеукраїнської бази місця для відпочинку і дозвілля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бородань перетворив село на унікальне місце для туристів.

В селах під Києвом стрімко розвивається велотуризм. За цікавий відпочинок кияни витрачають щонайменше 500 грн на добу.

Зараз ви читаєте новину «Риболовля і лікувальна глина - створили унікальні місця зеленого туризму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути