четвер, 12 травня 2022 08:20

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ може поновити наступ на Херсонщині найближчими днями - ISW

РФ може поновити наступ на Херсонщині найближчими днями - ISW
Загарбники намагаються зміцнити свої позиції на заході Херсонської області. Фото: Defense Express

Російські окупанти можуть готуватися до поновлення наступальних дій на Херсонщині з метою захоплення усієї області найближчими днями.

Загарбники намагаються зміцнити свої позиції на заході Херсонської області, взявши під контроль Брускинське й Велику Олександрівку, повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики ISW зауважують, що Росія навряд чи планує проголошувати на окупованих територіях псевдореспубліки. Найімовірніше, країна-окупант хоче безпосереднього приєднання окупованих українських територій до Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ніяких референдумів не буде" - гауляйтер Херсона просить Путіна включити область до складу Росії

Уздовж південної осі та в Донецькій і Луганській областях Росія залишається в глухому куті.

Українські війська просунулися далі на північний схід від Харкова. Контрнаступ української армії змусив російські війська перейти до оборони й послабив артилерійський тиск на місто.

Водночас окупанти продовжують спроби оточити українські позиції в районі Сіверськодонецьк - Рубіжне - Лисичанськ. Немає жодних підтверджень того, що наступ удався.

ISW прогнозує, що росіяни спробують розпочати наступ на Бахмут після захоплення Попасної. Їм необхідно забезпечити доступ до шосе на північ до Слов'янська.

Імовірно, окупанти продовжать об'єднувати наступальні зусилля на південь від Ізюма з наступом на захід від Донецька, щоб оточити українські війська на півдні Харківської області та в західній частині Донецької.

На думку аналітиків, армія Путіна вирішила захопити маріупольський завод "Азовсталь" за допомогою наземної атаки, а також намагатиметься посилити свій гарнізон на острові Зміїному.

Ситуація в Придністров'ї залишається напруженою, але без значних змін.

Напередодні, радник міністра внутрішніх справ Віктор Андрусів заявляв, що російські окупанти не мають ні сил, ні намірів просуватися далі в Херсонській області. На Ізюмському напрямку перекидають додаткові війська. На східному напрямку окупанти продовжують бити ракетами з Криму.

Зараз ви читаєте новину «РФ може поновити наступ на Херсонщині найближчими днями - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути