середа, 31 січня 2018 03:28

Підприємець отримав дозвіл на 5 тис. кубометрів вітролому, а вирубав здоровий ліс

На початку листопада 1906 року, в лісовому господарстві Прикарпаття несподівано вибухнув гучний скандал, пише видання Збруч. Журналісти досліджували Kurier Stanislawowski.

Комісія у Надвірнянському повіті, виявила великі розкрадання у державних лісах біля села Зеленої. Це вчинили підприємці у змові з тамтешніми лісничими.

"Один підприємливий єврей, який мав дозвіл на вирубку на 5 тис. моргів лісу (1 морг — 0,56 га), вирубав його на площі аж 15 тисяч моргів. Інший замість того, щоб витяти так звані "вітроломи", повирубував найкращі дерева", — пише у газеті того часу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масштабна вирубка лісу: висихають криниці та руйнуються дороги

Головним фігурантом справи був лісоторговець М.Л.Шерер. Отримав дозвіл на вирубку 5 тисяч кубометрів "вітролому". Домовився з лісниками і вирубав здоровий ліс, причому – вдвічі більше, ніж йому було погоджено.

Автор: rakhiv.info
 
Автор: rakhiv.info
 

Разом з підручним Розенкранцом його відразу арештували (ще один помічник на прізвище Кац був оголошений в розшук). Арештували також двох лісничих, Тадеуша Хмельовського та Зигмунда Куршвайна, та трьох працівників лісової охорони: Малиновського, Габла й Максимчука.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чорні схеми лісорубів – хто і як провокує незаконні рубки

"Про те, що розкрадання були дуже великі, свідчить те, що один з підприємців хотів відкупитися за 80 тисяч корон, щоби його не брали під арешт на час слідства", –сказано в Kurier Stanislawowski.

Зараз ви читаєте новину «Підприємець отримав дозвіл на 5 тис. кубометрів вітролому, а вирубав здоровий ліс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути