субота, 15 березня 2014 21:29

"Правий сектор" назвав вбивць двох проросійських "ополченців" у Харкові
7

Двоє активістів проросійського "Народного ополчення", які загинули учора в Харкові, були вбиті руками власних же сподвижників, ймовірно, представниками одіозного клубу "Оплот".

Про це Gazeta.ua повідомили у прес-службі організації "Патріот України", яка входить до складу "Правого сектору".

Зокрема, "патріотівці" зазначили, що приміщення за адресою вул. Римарська, 18, яке намагались штурмувати проросійські активісти, є осередком українського життя в Харкові. В ньому розташовуються офіси "Патріоту України" та "Просвіти".

За словами націоналістів, на цей офіс неодноразово здійснювались напади. Лише за останній тиждень їх було три.

"Учора спроба повторилася в серйозніших масштабах. В результаті загинуло дві особи. З уст Геннадія Кернеса прозвучала брехня стосовно того, що загиблі були працівниками міліції. Тим більше, що МВС таку інформацію спростувало", - наголосили вони.

У "Патріоті України" заявили, що активісти проросійського "Народного ополчення" були вбиті руками власних же сподвижників.

"Таким чином, під егідою окупаційних настроїв Кремля вони намагалися створити ілюзію громадянської війни в Україні, а отже – привід для збройної інтервенції на схід Української держави", - пояснили "патріотівці".

Крім того, націоналісти повідомили Gazeta.ua, що сьогодні вночі у Харкові планується нова хвиля провокацій групою осіб, які маскуватимуться під активістів "Правого сектора". Ці особи нібито отримали інструкцію спричиняти конфлікти та бійки з використанням холодної та вогнепальної зброї.

"Нам відомо, що організаторами цих провокацій є бійці так званої організації "Оплот", яку підтримують колабораціоністи і прокремлівські політики та бізнесмени", - уточнили в "Патріоті України".

Там наголосили, що всі підрозділи "Правого сектора" повідомлено про заплановані провокації. Активістам, які випадково опиняться в епіцентрі конфлікту, наказано поводити себе максимально толерантно.

"Ми з усією відповідальністю заявляємо, що "Правий сектор" не проводитиме сьогодні жодних масових акцій та не бере участь у мітингах, зібраннях та маніфестаціях у Харкові. Усякі повідомлення про те, що за безчинствами, які можуть спалахнути у Харкові цієї ночі, стоїть "Правий сектор" – є цілковитою брехнею та спланованою провокацією", - резюмували націоналісти.

Нагадаємо, учорашня провокація в Харкові почалася на пл. Свободи, коли до групи проросійських мітингувальників під'їхав мікроавтобус Фольксваген-Транспортер з дніпропетровськими номерами. Як зазначив харківський губернатор Ігор Балута, вказаний автомобіль перебуває у розшуку з моменту попередньої провокації, влаштованої в Харкові кілька днів тому.

Пасажири автобуса навмисно вступили в конфлікт з проросійськими активістами, після чого поїхали на вул. Римарську до офісу "Патріоту України", де і припаркували автомобіль. За ними попрямували проросійські активісти, які до того часу вже встигли викликати "допомогу" в особі молодчиків з "Оплоту".

На Римарській сталася навмисна ескалація конфлікту, в результаті якого загинуло двоє й поранено кілька людей.

Зараз ви читаєте новину «"Правий сектор" назвав вбивць двох проросійських "ополченців" у Харкові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути