Ексклюзиви
середа, 12 квітня 2017 04:12

Працівники недіючого садочка 16 років отримують зарплату

Працівники недіючого садочка 16 років отримують зарплату
Працівники недіючого садочка отримують зарплату Фото: Mapio.net

У місті Гайсин на Вінниччині виплачують зарплату працівникам недіючого дитячого садочка. Його закрили в 2001 році, але продовжують виплачували зарплату 5 працівникам.

"Рішенням міськради у дитсадку залишили ставки сторожів, двірника і завідуючої. Ми це зробили, щоб зберегти приміщення і територію садочка. Якби там не було сторожів, то все б розтягнули, розібрали та занапастили. Завідуюча - щоб сторожами і двірником хтось керував та вів усю документацію", – прокоментував ситуацію сайту "Власно" голова міськради Гайсина Анатолій Гук.

Мешканці Гайсина кажуть, що садочок не доглядають і працівники лише отримують гроші. Замість них краще було б найняти професійну охорону.

"Я прекрасно пам'ятаю, яким був цей дитсадок. Його перетворили на будівлю з вибитими вікнами і дверима. Там відключені всі комунікації, немає ні світла, ні тепла. Меблі і все інше розтягнули. Видно вирішили дати роботу "своїм" людям і ввели тих п'ять ставок", - каже Сергій Рижак з Гайсина.

Завідувач дитсадка Людмила Вербовенко працює у кабінеті в якому розміщуються сторожі. Каже, що взимку він єдиний обігрівається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заборонили побори в школах: що змінилося за 100 днів

"Відвідую конференції та методичні об'єднання. Допомагаю готуватись колегам в інших садочках до різних заходів. Але зараз вже почались робити по відновленню нашого садочка. Будемо сподіватись, що восени він запрацює. Почали ремонтувати дах", - розповіла Вербовенко.

На ремонт садочка виділили 3 млн грн з міського бюджету. Ще 5 млн дав народний депутат-мажоритарник, якого обирали в місті.

У Вінниці в мікрорайоні Поділля завершують першу чергу будівництва школи на 1200 учнів. Це найбільша школа області. У школі буде ліфт, три окремих спортзали з душевими кабінками, власна їдальня та котельня. 14,5 мільйонів гривень у будівництво школи вклав концерн "Поділля", який збудував у Вінниці однойменний мікрорайон.

Зараз ви читаєте новину «Працівники недіючого садочка 16 років отримують зарплату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути