понеділок, 18 вересня 2017 11:27

Пожежа в таборі "Вікторія": дівчинка-герой витягла з вогню 8 дітей

Учасниця хореографічного ансамблю "Адель" Катерина Ной, під час пожежі в таборі "Вікторія", врятувала своїх 8 молодших товаришів.

Зараз героїня лікується в Одеській обласній дитячій лікарні, пише депутат міськради Олександр Іваницький у себе на сторінці Facebook.

Автор: Олександр Іваницький
  Катерина Ной врятувала 8 дітей під час пожежі в таборі "Вікторія"
Катерина Ной врятувала 8 дітей під час пожежі в таборі "Вікторія"

"Ця дівчинка – герой, її батьки – великі люди, що виховали Людину з великим серцем! І ми маємо майбутнє з такими людьми! Катя Ной врятувала з палаючого корпусу вісім діток від 8 до 10 років. При цьому сама отримала опіки ніг та верхніх дихальних шляхів. Коли її доставили до лікарні – втратила свідомість", - пише депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активіст розповів деталі пожежі в дитячому таборі

Ми дуже хочемо побачити тебе, Катрусю, знову під час виступу в складі хореографічного колективу "Адель" Будинку дитячої творчості Малиновського району", – додав Іваницький.

Катерина Ной дуже скромна і до останнього відмовлялася від госпіталізації. Про свій героїчний вчинок говорить небагато.

"Я не вважаю себе героєм. Я не погасила пожежу, нічого такого не зробила. Я просто робила те, що в паніці мені здавалося робити важливим. Те, що треба було зробити ", - сказала Катерина програмі ТСН.

У ніч на 16 вересня в Одесі в муніципальному дитячому оздоровчо-спортивному таборі "Вікторія" сталася пожежа. Вогонь повністю знищив один з дерев'яних корпусів. У момент загорання там перебували 42 дитини з ансамблю "Адель". Дітей евакуювали, однак трьох із них врятувати не вдалося. Загиблі дівчатка – це 8-річна Софія Мазур, 9-річна Настя Кулинич і 12-річна Сніжана Арпентій.

Зараз ви читаєте новину «Пожежа в таборі "Вікторія": дівчинка-герой витягла з вогню 8 дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути