неділя, 17 вересня 2017 15:01

"Ніяких документів", - підрядники розповіли, як будували табір "Вікторія"

"Ніяких документів", - підрядники розповіли, як будували табір "Вікторія"
В одеському таборі "Вікторія" протипожежне просочення бруса, з якого збирали зовнішні стіни, проводили прямо на будмайданчику. Фото: архів

В одеському таборі "Вікторія" протипожежне просочення бруса, з якого збирали зовнішні стіни, проводили прямо на будмайданчику.

Про це повідомляє "Думська".

"Так, фактично ми були субпідрядниками, виконували свою частину роботи. Але швидше нас можна назвати "шабашниками"- ніяких документальних свідчень нашої роботи на цьому об'єкті немає. Платили по мінімуму. Багато виконавців обурювалися тим, що заради економії грошей і часу їх змушують відступати від технології", - розповів один з будівельників, який брав участь в реконструкції дитячого табору "Вікторія" як субпідрядник.

Він повідомив, що зовнішні стіни будували досвідчені фахівці, не з Одеси. Вони розповідали, що для остаточної усадки дерева будівля повинна відстоятися не менш року - перенести всі сезони, весь діапазон температур і параметрів вологості повітря. Фахівці обурювалися тим, що їх змусили зробити всю роботу за чотири місяці. В результаті вони відмовилися від будь-яких гарантій і поїхали, так і не підписавши жодного документа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Халатність керівництва вражає: перевірили табір, де згоріли діти

Як повідомляється, всього на реконструкцію "Вікторії" пішло більше 60 млн грн (якщо рахувати разом зі спорткомплексом). Підрядником була компанія "Південь-Укрбуд", яка перемогла на тендері компанію "Моноліт".

У ніч проти 16 вересня в Одесі загорівся муніципальний дитячий оздоровчо-спортивний табір "Вікторія". На момент загоряння в таборі перебувало 150 дітей. У корпусі, який загорівся, було 42 дитини. Із вікон палаючої будівлі вистрибнули троє дітей.

Три дівчинки загинули. Під час виникнення спалаху в будівлі не спрацювала протипожежна сигналізація, а в гідранті на території дитячого табору не виявилося води.
Директор закладу Петро Саркісян потрапив із серцевим нападом до лікарні.

Заступник очільника облправління Держслужби з надзвичайних ситуацій Михайло Вовк заявив, що "сучасна протипожежна система спортивно-оздоровчого комплексу вартістю 11 мільйонів гривень була відключена ще 23 червня. На дирекцію закладу, який очолює Петро Саркісян, було накладено штрафні санкції і зобов'язано невідкладно усунути порушення. Однак припис не виконали".

Зараз ви читаєте новину «"Ніяких документів", - підрядники розповіли, як будували табір "Вікторія"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути