четвер, 28 вересня 2017 13:03

Пожежа у таборі "Вікторія": суд віддав на поруки виховательку

Пожежа у таборі "Вікторія": суд віддав на поруки виховательку
Виховатильку табору "Вікторія" звільнили з-під варти на поруки депутата Мустафи Наєма / фото: Сергій Стерненко

28 вересня Апеляційний суд Одеської області віддав на поруки виховательку дитячого табору "Вікторія" Наталію Янчик.

Її Київський райсуд Одеси 18 вересня помістив під варту на два місяці, пише на своїй сторінці у Facebook народний депутат Мустафа Найєм.

Судді оголосили рішення - звільнити Наталію Янчик з-під варти та скасувати рішення Київського районного суду Одеси про запобіжний захід.

Виховательку віддали на поруки Мустафі Найєму. Окрім того, її зобов'язали прибувати до суду за першим викликом, повідомляти про своє місце проживання і роботи.

"Її хотіли зробити крайньою в трагедії в таборі "Вікторія", але натомість показали імпотенцію та некомпетентність слідства. Питання по чиновникам та Труханову, яких прокуратура так і не потурбувала, залишається відкритим", - впевнений місцевий активіст Сергій Стерненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під час ремонту табору "Вікторія" син директора придбав елітний готель

Під час слухання справи виявили, що керівництво табору в односторонньому порядку без волі Наталії поклало на неї відповідальність за пожежну безпеку в таборі, пише у Facebook журналіст Юрій Дяченко.

"Наталія звільнилася з табору 28 серпня 2017 року, бо не хотіла нести відповідальність за порушення норм пожежної безпеки. Після закінчення терміну в 14 днів вважається звільненою. Заступник директора табору знала про те, що вона звільнилася. Особисто обіцяла повернути трудову книжку після весілля. Заступник директора табору примушувала Наталію оплатити штраф за порушення норм пожежної безпеки", - пише він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пожежа у "Вікторії": в директора табору виявили цікаву знахідку

Після смертельної пожежі віце-мер Одеси подала у відставку. Звільнилась і заступниця мера з гуманітарних питань. Мер Геннадій Труханов звільнив з роботи Наталію Янчик. 19 вересня суд заарештував директора табору Петроса Саркісяна.

У ніч проти 16 вересня в Одеському дитячому оздоров­чо-спортивному таборі "Вікторія" сталася пожежа. Вигорів дерев'яний корпус №5, де перебували 42 вихованці будинку творчості "Промінь" і художній керівник ансамблю "Адель" Тетяна Єгорова. Загинули троє дівчат із кімнати №11 на другому поверсі — 8-річна Софія Мазур, 9-річна Анастасія Кулинич і Сніжана Арпентій, 12 років.

Зараз ви читаєте новину «Пожежа у таборі "Вікторія": суд віддав на поруки виховательку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути