четвер, 19 січня 2017 13:53

Померла дівчинка, якій ампутували руку після недогляду медсестер

Померла дівчинка, якій ампутували руку після недогляду медсестер

20 січня поховають Вероніку Сімченко, 1 рік 10 місяців, із села Бахтин Мурованокуриловецького району Вінниччини. Дівчинці ампутували руку через недогляд лікарів.

"Поки дружина була в лікарні, я разом із двома нашими старшими хлопчиками порались по господарству, доглядали домашніх тварин та підтримували лад вдома. До останнього вірили, що вона вилікується й разом із мамою приїде додому. Коли подзвонила дружина й сказала, що доця померла, нас це просто вбило. Разом із хлопчиками цілу ніч проплакали, вони вже дуже звикли до неї, постійно бавили", – розповідає батько Василь Сімченко.

Про це повідомляє Vlasno.info.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7-річний хлопчик помер від ін'єкції: найдивніші смерті 2016 року

Вероніка померла 16 січня о 9.00 годині вечора у лікарняній палаті. Дівчинка так і не прийшла до тями.

"Її забрали на експертизу на цілий день. Для нас це дуже важко не лише морально, а й фінансово. За місяць її лікування ми вже витратили 60 тисяч гривень, продали корову та залізли у купу боргів. На днях маємо продати й другу, бо лише на поминальний обід маємо витратити 15 тисяч гривень. Допомоги нам чекати немає від кого", - каже батько дівчинки.

Увечері 18 січня батькам дозволили забрати тіло доньки дому.

"Дитина мала вроджені проблеми зі здоров'ям, на свій вік вона ще не тримали голівки та не сиділа. В неї був досить рідкісний діагноз: "хвороба обміну речовин" – коли в дитячому організмі не вистачає певних життєво-необхідних ферментів на рівні клітинного обміну. Весь час дівчинка була без свідомості. Стан дитини з того часу, коли її привезли до нас і до її смерті був досить важким. Певно його спричинила якась інфекція, через яку відбулося ускладнення хвороби", - говорить заступник головного лікаря Вінницької дитячої обласної лікарні Оксана Моравська.

У сільській раді не має коштів, щоб допомогти родині. Яму викопали спільними зусиллями односельців. Обласний депутат допоміг купити труну та перевезти тіло із Вінниці до села.

Зараз сім'я знаходиться у досить скрутному становищі й потребує фінансової допомоги. Кошти можна перерахувати на картку Приватбанку: 5168 7573 0127 4470 (Віта Сімченко)

15 грудня в її доньки Вероніки, 1 рік 10 місяців, піднялася температура. Дівчинку повезла в лікарню. Забрали в реанімацію, поставили крапельниці. Наступного дня в дитини посиніла права рука. Лікарі наполягли на ампутації.
Медсестер, які ставили крапильницю, звільнили з роботи. У поліції відкрито кримінальне провадження за "Неналежне виконання службових обов'язків". Буде проводитися проводиться судово-медична експертиза.
Зараз ви читаєте новину «Померла дівчинка, якій ампутували руку після недогляду медсестер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути