Ексклюзиви
субота, 01 вересня 2018 23:16

Показали надсучасну школу, яка засліпила пишністю та креативним дизайном
19

Сьогодні у селі Сосонка Вінницького району відкрили надсучасну школу. Цього чекали більше 12 років.

Вінниччина: у селі Сосонка Вінницького району відкрили надсучасну школу, якій можуть позаздрити містяни
Фото: Тетяна САРАХАН
Вінниччина: у селі Сосонка Вінницького району відкрили надсучасну школу, якій можуть позаздрити містяни
Вінниччина: у селі Сосонка Вінницького району відкрили надсучасну школу, якій можуть позаздрити містяни
Вінниччина: у селі Сосонка Вінницького району відкрили надсучасну школу, якій можуть позаздрити містяни
Вінниччина: у селі Сосонка Вінницького району відкрили надсучасну школу, якій можуть позаздрити містяни

До того часу навчались у 100-річній. Діти мусили ходити до школи у дві зміни. Не мали їдальні. Нову школу почали будувати 12 років тому. Будівництво велося з грубими порушеннями. Звели стіни і встановили вікна. Дахом не покрили. Аварійну недобудову згодом знесли. Залишили лише фундамент.

"В той час постало питання закривати стару школу. Будівля була аварійна, а дітей пропонували возити в сусідню Стрижавку або Вінницю. Для такого села, де більше 3 тисяч населення це був би жах. Ми довели, що школа потрібна Сосонці. Щороку руйнувалася недобудова і не було надії. Старт новому будівництву дав нинішній президент Петро Порошенко, коли був ще депутатом. Багато говорили, що проект не реалізується, але це таки сталося", - говорить голова Вінницької райдержадміністрації Михайло Демченко.

Будівництво школи обійшлося майже у 50 млн. грн. Будівля повністю укомплектована меблями. Має незвичайний інтер'єр. Вигляд кожного класу не повторює іншого і облаштований за стандартами Нової української школи. Стіни коридору розмальовані чорними дотепними котами, мишами, пінгвінами.

"Це наша родзинка. Заглядали в гугл-пошуковик. Сподобались малюнки котів. Вони в нас не останні. Ще будуть. Не все встигли намалювати. Чорні коти дуже пасують до дизайну нашої школи. Дуже багато робили своїми руками. Продумували усе до дрібниць", - говорить заступник директора Олена Дзінюк.

У будівлі розташований актовий зал у рожевих тонах. Великий спортивний зал – з глядацькою трибуною, тренажерами, роздягальнею та душовою кімнатою. На кожному поверсі - сучасні вбиральні.

Їдальня облаштована сучасними меблями. Кухня – усім необхідним інвентарем.

"У нас такі спеціальні холодильні столи, які не всі елітні ресторани мають. Вони розділені на три відділи і м'ясо чи риба не передаватимуть ніякого специфічного запаху. Навіть каструлі нам купили з 3-шаровим покриттям. Вони не пригорають. Нам можуть позаздрити навіть 5-зіркові готелі", - говорить кухар Мирослава Шевчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вишиванки, банти і кульки на святковій лінійці – як першокласники пішли до Нової української школи

В день Першого дзвоника усі бажаючі змогли прогулятися по всій школі. Бажаючих ділили на групи і вчителі їм влаштовували екскурсії. Багато місцевих людей взяли участь у закінченні будівництва та підготовці до відкриття.

У селі Чорний Потік, що на Прикарпатті, люди власними силами взялися добудовувати школу. Будівельники, які виграли тендер, звели лише два поверхи. Тривалий час будівля стояла покинутою, в той час, як діти в цьому селі навчаються в аварійному приміщенні старої столітньої школи.

Більшість із селян добре розбираються в будівельних роботах, адже постійно їздять на заробітки за кордон. Сюди приходять замість того, щоб відпочивати вдома. Допомагає їм місцева інтелігенція - вчителі, директор школи та священик.

Зараз ви читаєте новину «Показали надсучасну школу, яка засліпила пишністю та креативним дизайном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути