пʼятниця, 08 лютого 2019 04:30

Похмурі люди і купи сміття: показали приміське життя курортного міста
19

Передмістя Одеси відрізняється від обласного центру своїм особливим колоритом. Тут абсолютно інше життя.

Показали життя передмістя Одеси, від якого віє сумом
Фото: dumskaya
Показали життя передмістя Одеси, від якого віє сумом
Показали життя передмістя Одеси, від якого віє сумом
Показали життя передмістя Одеси, від якого віє сумом
Показали життя передмістя Одеси, від якого віє сумом

Відчувається особлива атмосфера, навіть деякий шарм є, пише Думская.

Найкраще відчути як живе передмістя Одеси — це побувати на залізничних вокзалах та проїхатись міськими електричками. Коли автодороги сковують пробки, міські і швидкі електропоїзди - відмінна альтернатива "традиційному" громадському транспорту, якими набагато скоріше можна доїхати до потрібного місця.

На самій півночі Одеси знаходиться залізнична станція "Одеса-Східна". Остання одеська станція, далі починаються передмістя і провінція.

Поруч зі станцією - автомобільне кільце з кінцевою зупинкою маршрутки №250. Виходить своєрідний хаб. Якщо ви, скажімо, живете в Крижанівці, то алгоритм простий. Стрибаєте в автобус (вони ходять досить часто), під'їжджаєте на Жоліо-Кюрі і пересідаєте на електричку. І на ній з вітерцем - в центр. А можна і без маршрутки. Пішки гуляти по селищу навіть приємніше.

Щоб потрапити на перон станції в сторону "великий" Одеси, треба минути невеликий базарчик і пройти над шляхами по пішохідному мосту.

На жаль, "одеський" перон абсолютно відкритий, тут немає навіть невеликих навісів, тому свіжий вітерець і дощик змушує пасажирів щулитися і надягати капюшони.

На іншій стороні перону, куди прибуває поїзд, що йде за межі Одеси, є не тільки укриття, але навіть невеликий продуктовий намет, де можна купити в дорогу їстівного. Але щоб дістатися туди, треба дійти до моста, піднятися наверх і перейти по шляху.

Ще більше негативних емоцій викликає антисанітарія, що панує на станції і біля неї.

Калюжі і канави заповнені сміттям, пляшками та іншими залишками життєдіяльності. І ніхто це не прибирає.

Поїздка з "Східної" на "Одесу-Головну" коштує не більше 10 грн. Та квиткової каси в поле зору не побачили. То ж проїхалися "зайцем".

Місцеві кажуть, у будні дні перша електричка з області, яка приходить в 6:14, з'являється тут вже повною. На "Східній" вона трамбується, що називається, битком.

Правда, на "Слобідський", "Заставі-2" і "Одесі - Поїзний" в вагонах стає набагато вільніше - багато виходять поруч з місцем роботи і добираються далі пішки або на маршрутках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Половина Одеси залишилася без води

В Одесі перехожі помітили левеня, яке спокійно гуляло по Французькому бульвару. Хижак був на вулиці сам, без господарів.

Левеня було помітно розгублене, але не лякалося людей, що стояли поблизу.

Зараз ви читаєте новину «Похмурі люди і купи сміття: показали приміське життя курортного міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути