Ексклюзиви
четвер, 02 липня 2020 17:54

"Чому їх викинули на вулицю? Це ж ваші онуки!" - Наталію Златопольську з дітьми вигнав чоловік
13

Полтавка Наталія Златопольська опинилася на вулиці в листопаді 2014 року. Зі спільного помешкання вигнав колишній чоловік В'ячеслав, який пішов до іншої родини, стверджує жінка. Із сином та донькою отримала кімнату у гуртожитку.

Наталія Златопольська з донькою Софією та сином Арсенієм біля будинку, в якому їм належить більша частка
Фото: Ольга Стенько
Жанна та В'ячеслав Златопольські повідомляють державному виконавцю, що краще заплатять штраф, але Наталію до будинку не пустять
Полтавка два роки намагається за рішенням суду вселитися у будинок, в якому їй належить 2/3 площі
В'ячеслав Златопольський прибув одразу, коли дізнався, що слюсар за рішенням суду почав зламувати двері до його будинку
Полтавка два роки намагається за рішенням суду вселитися у будинок, в якому їй належить 2/3 площі

Родина Златопольських мешкала у приватному будинку на вул. Конституції в історичному центрі міста. Наталія має право на більшу частину помешкання, згідно із законом. Виграла 4 суди, однак чоловік відмовляється її впускати. Вчергове потрапити додому спробувала 1 липня.

Вранці біля будинку із десяток людей, є поліція та судові виконавці, представники опікунської ради. Наталія стоїть осторонь, поруч неї - донька Софія, 8 років, син 12-річний Арсеній та мати Галина Таран.

— Маю на руках рішення суду про виділення моєї частки. Окрім будинку, там ще був сарай. Є технічний паспорт. Вказано, у якому стані все було, коли ми його придбали. Однак сарай знесли, а там були мої речі, - каже Наталія.

Потрапити до подвір'я допомагає сусід, який там теж має дім. На стук у двері ніхто не відповідає. Тож до справи залучили слюсаря. Виконавці показують йому документи і просять відкрити двері.

— Свекруху Жанну Яківну зустріли, поговорили. При ній судовий виконавець призначив день і час виїзду на місце. Їм надсилали документи, — Наталія наголошує, що колишня родина у курсі того, що відбувається.

Слюсар починає роботу — знімає з дверей наличник та береться до замка.

Автор: Ольга Стенько
  В'ячеслав Златопольський прибув одразу, коли дізнався, що слюсар за рішенням суду почав зламувати двері до його будинку
В'ячеслав Златопольський прибув одразу, коли дізнався, що слюсар за рішенням суду почав зламувати двері до його будинку

Після повідомлень про те, що почали відкривати двері, В'ячеслав з'являється на подвір'ї. Він приїхав до двору на сірому автомобілі "Мазда". Високий чоловік одягнений у сіру сорочку з коротким рукавом та темні штани, підборіддя прикриває чорна маска. Реагує емоційно. Знімає усе на телефон.

— Я не був повідомлений. Нічого виконувати не буду, — заявляє. — У домі живемо четверо: я, дружина з дитиною та матір.

Набирає юриста. Після консультації повторює, що готовий сплатити штраф за невиконання рішення суду, але в хату нікого не пустить.

На подвір'я заходить рудоволоса жінка — Жанна Яківна. На повідку веде песика породи пекінес. 8 років тому інша бабуся подарувала його Арсенію.

— Мені не дозволили забрати собаку, коли ми виїжджали. Бабуся сказала, що не віддасть, — у хлопця виступають сльози.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Били чоловік і свекруха: мати викраденого в Києві малюка розповіла подробиці сімейного життя

Дорослі починають сваритися.

— Казала судді, що не пущу вас, поки ви не заплатите за квартиру! Сім років не було, а за житло ми платили. Знаєте, скільки взимку за місяць виходило? — кричить Жанна Златопольська.

— А хто мені заплатить? Я з двома дітьми жила в гуртожитку. Не безкоштовно. І тут, між іншим, мої речі: меблі, побутова техніка. Та ж пральна машинка — мені батьки купували! — парирує Наталія.

В'ячеслав категорично відмовляється давати ключі від будинку. Забороняє ламати двері.

— Чому їх викинули на вулицю? Це ж ваші онуки!— Галина Таран підходить до Жанни Златопольської.

— Онуки? Та вони йдуть по вулиці і навіть не вітаються, мені люди кажуть! — відповідає Жанна Яківна.

Автор: Ольга Стенько
  "Квартири діляться на поверхах, не то шо будинки!" - Галина Таран колишньому зятю
"Квартири діляться на поверхах, не то шо будинки!" - Галина Таран колишньому зятю

До розмови підключається В'ячеслав. Скаржиться, що усі разом не зможуть жити у хаті — бо "будинки не діляться".

— Квартири діляться на поверхах, не то шо будинки. Можна зробить окремий вхід. Серце моє, скільки ми тобі влили грошей, і де вони? В результаті діти під забором опинилися, — відказує колишньому зятю Галина Олексіївна.

Суд поділив будинок ще взимку 2018 року. Тоді Наталія намагалася потрапити в оселю. Її не пустили. З того часу виконати рішення суду жінка не може.

Колишній чоловік з матір'ю намагалися оскаржити рішення суду — подавали апеляції. Однак, Касаційний суд України залишив усе без змін.

Нині Наталія з дітьми живе у гуртожитку для викладачів Полтавського педагогічного університету. Отримала тимчасову житлоплощу, бо працює в навчальному закладі.

Будинок, за який судиться, купували із чоловіком спільно 2012 року. Більшу частину грошей дали батьки Наталії.

— Позичили для цього гроші — у нас є свідок. Ніхто не думав, що воно так буде. Ніхто не рахував тоді часток, не писали один одному розписок, — розповідає Галина Таран.

Згідно з документами, за будинок заплатили 385 тис. грн. З них батьки дали Наталії 250 тисяч: 50 з власних заощаджень і ще 200 тисяч позичили у знайомих.

— Коханка була в чоловіка, коли ми були одружені. Коли це з'ясувалося, я намагалася вирішити мирно. Свекруха перша подала судовий позов про виділення їй частки в цьому приміщенні. Потім чоловік подав на розлучення, — розповідає Наталія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Коли оформляли спадщину, дізналися, що в батька були позашлюбні діти"

З часом подала на аліменти. Із доходів її колишнього чоловіка відраховують 25%. На місяць виходить від 3,5 до 5,5 тис. грн.

Автор: Ольга Стенько
  Жанна та В'ячеслав Златопольські повідомляють державному виконавцю, що краще заплатять штраф, але Наталію до будинку не пустять
Жанна та В'ячеслав Златопольські повідомляють державному виконавцю, що краще заплатять штраф, але Наталію до будинку не пустять

Потрапити до будинку нікому не вдається. Співробітники виконавчої служби визнають, що спроба примусового вселення виявилася невдалою.

— Наталія Василівна має право за рішенням суду вселитися з малолітніми. Але другий власник перешкоджає цьому. Закон України про виконавчі провадження зазначає, що якщо боржник перешкоджає виконувати рішення суду, виконавча служба має право накласти на нього штраф. Що ми і зробимо. Але В'ячеслав Вікторович має право оскаржувати це в суді. Тож, справа затягнеться — важко сказати, на скільки, — говорить державний виконавець Вадим Пальок.

За невиконання судового рішення Закон передбачає накладення на боржника штрафу в 1700 грн. У разі повторного невиконання рішення боржника чекає стягнення у подвійному розмірі. Окрім того, виконавець звернеться до органів досудового розслідування з повідомленням про вчинення кримінального правопорушення.

Відповідачі — В'ячеслав Вікторович та Жанна Яківна — відмовилися від коментарів Gazeta.ua.

27-річна Віталія Єфіменко з Коростеня на Житомирщині продовжує боротьбу за доньку 3-річну Олександру. У серпні торік її колишній чоловік 32-річний Володимир Єфіменко викрав дитину. Не віддає й не дозволяє бачитися попри рішення судів. Натомість пропонує укласти угоду.

Зараз ви читаєте новину «"Чому їх викинули на вулицю? Це ж ваші онуки!" - Наталію Златопольську з дітьми вигнав чоловік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути