Ексклюзиви
понеділок, 10 червня 2019 16:34

Планував піти у відпустку: попрощалися з бійцем спецпризначення Максимом Олексюком
6

На Вінниччині попрощалися із 23–річним бійцем окремого загону спеціального призначення "Азов" військової частини 3057 Максимом Олексюком.

На Вінниччині попрощалися з військовим Максимом Олексюком
Фото: фото надане прес-службою В/ч 3008
На Вінниччині попрощалися з військовим Максимом Олексюком
На Вінниччині попрощалися з військовим Максимом Олексюком
На Вінниччині попрощалися з військовим Максимом Олексюком
На Вінниччині попрощалися з військовим Максимом Олексюком

Оператор–наводчик загинув під час ворожого артилерійського і мінометного обстрілу на околиці селища Новолуганське. Ворожий снаряд 122–го калібру влучив і розтрощив окоп, де перебував боєць. Максим отримав осколкові поранення у голову.

"За інформацією медиків, боєць був вже без свідомості. Лежав у касці, яка врятувала його від осколків, але від вибухової хвилі травмувала. На жаль, побратим загинув. Тоді всіх присипало землею, їх потім відкопували. Медики наші одразу спрацювали, зайшли туди і почали надавати допомогу", - розповідає побратим Данило.

Військові розповідають, тієї ночі обстріл з артилерії калібром 122 міліметри і 120 - мінометів тривав близько години. Почався раптово, й бойовики крили дуже щільно. Усе це важка, заборонена Мінськом зброя.

"Там ворог часто не лише порушує режим тиші, але й використовує заборонену потужну зброю. Перемир'я – це лише одне слово. Як стріляли, так і стріляють", - розповідає боєць окремого загону спеціального призначення "Азов" Данило.

Боєць із позивним "Максон" півтора роки тому підписав контракт з окремим загоном спеціального призначення "Азов". Здійснив десятки бойових виходів. За кілька днів Максим планував йти у відпустку та поїхати додому. Усе мріяв - купити автомобіль. Сьогодні в останню путь навколішках юного захисника проводжали сотні людей, побратимів з вигуками "Слава"! Поховали його в рідному місті Козятин – на алеї слави, зі всіма військовими почестями.

"Це молодий хлопець, не побоявся війни. Дуже позитивний, завжди мав свою точку зору і дуже наполягав її завжди відстоювати. Дуже хорошою людиною він був, завжди допомагав", - розповідає друг дитинства Олександр.

"Максим, дуже веселий, дружелюбний, надійний, цілеспрямований, міг вийти з будь – якої ситуації. Cпортом там займалися: бігали, на турніки ходили, бруси", - розповідає побратим з позивний Бродяга.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Дніпра прилетів борт із 10 важкопораненими бійцями

10 червня у Полтаві попрощалися з 28-річним Дмитром Пруглом, позивний "Круглий". Старший лейтенант, заступник командира роти з роботи з особовим складом полку "Азов" загинув 7 червня неподалік Новолуганського внаслідок нічного прицільного артилерійського та мінометного обстрілу найманцями РФ позицій підрозділу.

Зараз ви читаєте новину «Планував піти у відпустку: попрощалися з бійцем спецпризначення Максимом Олексюком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути