понеділок, 07 жовтня 2019 14:53

Підприємці мітингували проти касових апаратів

Підприємці мітингували проти касових апаратів
Підприємці вийшли на мітинг проти кас. Фото: Ярослава Фоніна

7 жовтня під Полтавською облдержадміністрацією зібралися підприємці, аби виступити проти касових апаратів для представників малого бізнесу та закону про кешбек.

Журналіст Gazeta.ua відвідав мітинг.

Суть акції підприємці виклали у листівках, які роздавали під час заходу. На папірцях виклали коротко про сам закон, а також зазначили "останній шанс", у якому вбачають вихід — "вето президента!"

"Ми заручилися підтримкою підприємців і створили петицію до в.о. голови полтавської ОДА. Там попрохали звернутися до Верховної Ради із повідомленням — підприємці Полтави проти прийняття закону", — прокоментував підприємець Олександр Куріцин.

На думку Олександра, постраждають усі, крім великих мереж супермаркетів. Усі продавці втрачатимуть товари, сплачуватимуть надвисокі штрафи не лише через свої помилки, а й через будь-які збої у проведенні транзакцій.

"Великі податки не стимулюють розвиток бізнесу, а гублять його. А губити бізнес — це губити країну", — додав Микола Слюсар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Люди вийшли на мітинг у підтримку шамана, який йшов виганяти Путіна

На думку мітингуючих, такі закони призведуть не до процвітання держави, а до ще більшої хвилі виїзду з України на заробітки. Тільки тепер залишатимуть країну вже підприємці, чий бізнес не витримав пресингу.

Законопроект №1053-1 запровадить електронний чек — систему обліку операцій через смартфон, яка повинна згодом замінити реєстратор розрахункових операцій (РРО). Відповідно до законопроекту №1073, покупець зможе за допомогою інформаційної системи перевірити правомірність видачі чека. Якщо сума покупки становить від 850 грн, він зможе претендувати на компенсацію від держави.

Зараз ви читаєте новину «Підприємці мітингували проти касових апаратів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути