середа, 15 лютого 2017 15:06

Паперових паспортів вже не видаватимуть

Паперових паспортів вже не видаватимуть
Біометричний паспорт зроблять за 20 днів. Фото: Depo.ua

В Полтаві почали активну заміну паперових паспортів на пластикові. Вже звернулося кілька сотень городян.

Про це розповіли в Полтавській районній міграційній службі.

"Від звичайного паспорту відрізняється тим, що в нього вбудований електронний носій інформації - чіп, на який записується інформація про власника, його біометричні дані. Такий паспорт буде більш безпечним, оскільки їм буде вкрай складно скористатися зловмисникам після крадіжки для своїх цілей", - розповів Юрій Красюк, завідувач Полтавського районного сектору Управління Державної Міграційної служби

Для отримання пластикового паспорту треба звернутися в міграційну службу. Взяти із собою свідоцтво про народження, ідентифікаційний код, якщо людина отримує документ вперше - паспорти батьків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аваков розповів, хто першочергово отримає ID-паспорт

"Працівник центру вводить дані клієнта в електронну базу, заявка перевіряється обома сторонами. Після узгодження працівник центру ставить підпис, а одержувачу видають довідку про тимчасову відсутність паспорту у зв'язку із виготовленням нового", - додав Красюк.

При досягненні 16-ти річного віку виготовлення пластикової картки безкоштовне, займе 20 робочих днів, при інших обставинах - заміна платна, і триватиме в залежності від суми оплати. В звичайному режимі - 279 грн, терміново - 366 грн. При втраті паспорта сплачується державне мито в розмірі 34 грн.

З жовтня почав діяти закон про біометричні паспорти. Тепер для оформлення закордонного паспорта, дипломатичного, службового та низки інших документів будуть використовуватися відцифровані відбитки пальців рук.

Зараз ви читаєте новину «Паперових паспортів вже не видаватимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути