понеділок, 13 листопада 2017 15:31

Пам'ятник Карлу Марксу встановили на приватному подвір'ї

Пам'ятник Карлу Марксу встановили на приватному подвір'ї
Після декомунізації пам'ятник Карлу Марксу опинився у дворі Володимира Троцько. Фото: tribuna.pl.ua

У селі Заворскло на Полтавщині фермер 38-річний Володимир Троцько встановив на своєму подвір'ї 4-метровий пам'ятник Карлу Марксу. Раніше монумент стояв біля сільського будинку культури.

"Коли вийшов закон про декомунізацію, ми мусили демонтувати пам'ятник. Але хотіли зберегти його. Тому списали, організували маніпулятор і перевезли до Володимира Троцько. Заплатили близько 700 гривень за транспортування. Самі б не впоралися, бо він важить 8 тон" - сказав сільголова Заворскло В'ячеслав Сологор, 50 років.

Скульптура Маркса простояла в громадському місці 45 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пам'ятник Дзержинському в'язні переробили на Максима Кривоноса

"У нас колись був колгосп імені Карла Маркса. Саме в той час проводили газ, робили дороги. Мені стало жалко пам'ятник, коли його почали видьоргувати краном "із корінням", - зазначив Володимир Троцько.

Фермер не вважає Маркса революціонером. Пропонував залишити пам'ятник біля будинку культури і пофарбувати одяг радянського діяча в українські національні кольори.

"Років через 10 його ніхто не згадає. Буду казати, що то скульптура мого дідуся. Мені пропонували його продати, приїздили покупці, але я відмовився. Збережу пам'ятник для нащадків", - додав Троцько.

В селі Кубей Болградського району на Одещині місцева влада відремонтувала пам'ятники Володимиру Леніну та Михайлу Калініну. Замість демонтажу монументи пофарбували. Активісти звернулися до прокуратури. Загалом під час проведення декомунізації в Україні демонтували 1320 пам'ятників Леніну та більше тисячі пам'ятників іншим особам тоталітаного режиму.

Зараз ви читаєте новину «Пам'ятник Карлу Марксу встановили на приватному подвір'ї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути