середа, 28 червня 2017 04:12

Відкриють нову робітничу спеціальність

  Переобладнання звичайного автомобілю на електромобіль зайняло два роки. Фото: Юрій Гайдай.
Переобладнання звичайного автомобілю на електромобіль зайняло два роки. Фото: Юрій Гайдай.

У Вінниці професійно-технічне училище №11 випускатиме майстрів з ремонту елекрокарів. Навчальний заклад вже встиг виготовити свій перший електромобіль.

Про це Gazeta.ua розповідає викладач автосправи Ірина Короленко.

"Ми виграли обласний грант на 30.000 тисяч гривень. За ці гроші закупили акумулятори. Переобладнали стареньку "Таврію" на електрокар. Один акумулятор коштує $100. Машину протестували, вона розганяється до 50 км на годину. Оригінальна електромашина може до 120", - каже Ірина.

Переобладнання звичайного автомобілю на електромобіль зайняло два роки. Працювали разом зі студентами училища та Вінницького політехнічного університету. Наразі ведуться перемовини з Китаєм про створення лабораторії на базі навчального закладу.

"Для нашого закладу це можливість запустити нову для України спеціальність - слюсар з ремонту та обслуговування електромобілів. Ця професія в країні не дуже поширена. Вивчають її в училищах Києва, Черкас та Запоріжжя. З нового навчального року плануємо відкрити спеціальність або курси для автослюсарів. Також є можливість разом з Китаєм створити лабораторію", - додає Ірина Короленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Людей з інвалідністю безкоштовно навчать водінню

В "Урядовому контактному центрі" створюють новий підрозділ web-комунікацій для громадян із порушенням слуху, які користуються жестовою мовою – "Web-перекладач жестовою мовою".

Зараз ви читаєте новину «Відкриють нову робітничу спеціальність». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути